Nursima KESKİN-Zafer KUMRU/ ERZURUM, () - ERZURUM'da yapılan Palerium AVM'nin açılışına katılan keman virtüözü Canan Anderson, önce sevilen parçalarını çaldı, daha sonra sahnede açılış duasına katıldı. 
Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Caddesi'nde yaptırılan, 20 milyon liraya mal olan Palerium AVM'nin açılışına Vali Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hikmet Koçak, Erzurum eski milletvekili Mustafa Ilıcalı, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, iş adamları, esnaf ve vatandaşlar katıldı. Yapımına 2011 yılında başlanan, içerisinde bowling salonu, mağaza, kafe, sinema, restorant, market, otoparkın olduğu 92 işyerinin bulunduğu 8 katlı AVM'nin önünde mehter takımı gösteri yaptı. Vali Ahmet Altıparmak, AVM dostu olmadığını, ancak bu durumun önüne geçilemeyeceğini söyleyerek "AVM'lere karşıyım aslında. Ancak çağın getirdiği durumlardan dolayı kaçınılmaz bir takım şeyler var. Mahallemizin bakkalı önce markete karşı savaştı. Bu kazanılmayacak birşeydi. Bakkalın yerini marketler onun yerini de AVM'ler aldı. Karşı olsak bile özünde bu mücadele başarılı olacak bir mücadele değil. Yerli esnaf olarak biz de nasıl payımızı alırız diye mücadele etmemiz lazımdı. Burada esnafın yüzde 80-90'ı Erzurumlu. Tebrik ve teşekkür ediyorum" dedi.
Protokol konuşmaları sonrasında ünlü keman virtüözü Canan Anderson, sahneye çıkarak sevilen şarkılarından bir konser verdi. Canan Anderson keman çaldığı sırada ezan okunması üzerine uyarılarak konserine ara verdi. Daha sonra protokol kurdele keserek AVM'nin açılışını yaptı. Önü mini arkası uzun yeşil renk bir elbise giyen Canan Anderson AVM'nin açılışında edilen duaya katıldı. Ara verdiği konserine açılıştan sonra devam eden Canan Anderson kimsenin hareketlenmediğini, özellikle protokolün ciddi bir şekilde kendisini dinlediğini görünce "Protokol Beyler olunca böyle oluyormuş" diye konuştu.

NK (KS/RT) (FOTOĞRAFLI)