ELAZIĞ Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 2'nci sınıf öğrencisi 23 yaşındaki Rüstem Ayılmazdır'ın okulunu bırakıp savaşmak için Suriye'ye gittiği ileri sürüldü.
Yaşadıkları Kars'tan Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ne gelen 69 yaşındaki Halis Ayılmazdır ile oğlu 32 yaşındaki Ali Ayılmazdır, Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi olan Rüstem Ayılmazdır'ın 9 Kasım'da Elazığ'dan, Malatya'ya gidiyorum diyerek ayrıldığını söyledi. Baba Ayılmazdır, oğlunun 16 Kasım'da da kendilerini aradığını belirterek, "Hatay'dan telefonla arayarak Suriye'ye cihada gittiğini söyleyip helallik istedi. Ondan sonra bir daha kendisinden haber alamadık" dedi.
Oğlunun Suriye'den dönmesi için ilgili yerlere başvuruda bulunduklarını belirten Halis Ayılmazdır, "Aynı durumda olan başka ailelerle de tanıştık. Aynı durumda olan aileler de mağdur durumda. Halkımız, bu tarz eğilimli olan çocuklarına sahip olsun. Reyhanlı'dayız, burada Suriyeliler de var. Suriyeliler, savaş ortamından kaçarak Türkiye'ye gelip günlük yaşantılarını sürdürüyor. Dolayısı ile oraya gitmenin bir anlamı yok. Farklı gruplara kanıyorlar" diye konuştu.
Gözü yaşlı baba Halis Ayılmazdır, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İçişleri ve Dışişleri bakanlarına seslenerek, şöyle dedi:
"Bana oğlumu getirin. Sınırda gerekli önlemler alınsın. Pasaportu olmayan biri nasıl olur da sınırdan geçerek Suriye'ye gider? Bu nasıl bir vicdandır?"