BAKAN EKER VE AVCI KONUŞMA YAPTI
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde (ESOGÜ)  2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında düzenlenen 'Bilgeler Zirvesi'nin açılış törenine katılan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker birer konuşma yaptı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker konuşmasında sevgi ve hoşgörü mesajları verdi. Eker şöyle dedi:
"3 gün sürecek 9 oturumda, gerçekte bin yılı aşkın bir sürede Balkanlara kadar büyük coğrafyada aslında medeniyet tarihinin zirvelerini oluşturan, kaynaklarımızı, referanslarımızı inceleme fırsatı bulacağız. Ama tıpkı matematik modeline nasıl geleceğin inşasında bir yöntem olarak kullanılıyorsa, bu elimizdeki büyük hazine, büyük gerçek değerler geleceğimizin bugün içinde yaşadığımız problemlerin çözümünde ve geleceğimizin inşasında değerlendirilebilir" dedi.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da, konuşmasında programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Programdaki konuşmacılar ile program sunucusu arasında şiir atışmasının sürdüğünü ancak kendisinin bu atışmaya girmeyeceğini söyledi.
ESNAF ODASI BİNASININ AÇILIŞINI YAPTILAR
Bilgeler Zirvesi'nin açılışının ardından bakanlar Nabi Avcı ile Mehdi Eker, Odunpazarı semtindeki Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin hizmet binasının açılış törenine katıldı. Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen, bakanlar Mehdi Eker ve Nabi Avcı'ya birer plaket verdi. Avcı ve Eker, törenin ardından 1 Haziran'da belediye başkanlığı seçimlerinin yenileneceği Eskişehir'in Mahmudiye İçesi'ne gitti.

KA,SK(EK/COŞ) (FOTOĞRAFLI)