Mutlu YUCA- Taner BAYAR/BOLU, () - BOLU Abant İzzet Baysal Üniversitesi(AİBÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu özel yetenek sınavında, öğrencilere zor anlar yaşatan ve bazı öğrencilerin bayılmasına neden olan koşu parkuru kaldırıldı, öğrenciler sadece 1.5 dakika süren koordinasyon testine tabi tutuldu.
Abant İzzet Baysal Üniversitesi bünyesinde yer alan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'na girmek isteyen öğrenciler özel yetenek sınavında ilk olarak koşu parkurunu belirlenen zamanda bitirmek için yarışıyordu. Sıcak hava ve uzun koşu nedeniyle özellikle kız öğrencilerin zor anlar yaşaması ve kendilerini yere atarak baygınlık geçirmesi üniversite yönetimini harekete geçirdi. Bu yıl yapılan özel yetenek sınavı programından koşu parkuru kaldırılarak öğrenciler sadece koordinasyon testine tabi tutuldu. AİBÜ Gölköy kampüsünde üç gün sürecek özel yetenek sınavı için 634'ü erkek 143'ü kadın olmak üzere 777 öğrenci başvuru yaptı. Öğrenciler Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nun spor salonunda sadece 1.5 dakika süren koordinasyon testinde etabı en kısa sürede tamamlamaya çalıştı. Koordinasyon testi amaca yönelik bir haraketle, iskelet ile kasların ve merkezi sinir sisteminin uyum içinde çalışmasını ölçüyor.
Sınav sonunda başarılı olan adaylar Beden Eğitimi Öğretmenliği, Antrenörlük ve Yöneticilik bölümlerine girmeye hak kazanacak.

FOTOĞRAFLI