Cenk TOPCU/ZONGULDAK, () - ZONGULDAK Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü öğrencileri, kentteki Maden Şehitleri Anıtı, Uzun Mehmet Anıtı ve Maden Şehitleri Mezarlığı'nda temizlik ve çevre düzenlemesi yaptı.
2'nci sınıfta eğitim gören 44 öğrenci, sosyal sorumluluk projesi kapsamında şehit madencilere saygılarını ifade edebilmek için süpürge, bez ve fırçaları ellerine alarak temizlik çalışması yaptı. İki gruba ayrılan öğrenciler, başlarına madenci baretlerini takıp önce Liman Caddesi'ndeki Maden Şehitleri Anıtı ve Milli Egemenlik Caddesi üzerindeki Uzun Mehmet Anıtı'nı temizledi. Anıtların etrafını süpürüp çöpleri toplayan öğrenciler, şehit madencilerin isimlerinin yazılı olduğu pirinç levhaları da parlattı. Öğrenciler, Uzun Mehmet Anıtı'nda fırça ile duvarları da boyadı. Öğrenciler öğleden sonra ise mezarlıkta temizlik çalışması yapacak. 
Öğrencilerden 22 yaşındaki Selver Ünal, maden mühendisliği bölümü öğrencileri olarak taş kömürünün üretilmesi sırasında şehit olan madencilere duydukları saygıyı ifade etmeyi amaçladıklarını söyledi. Ünal, "Biz burada bir şeylere öncü olmaya çalıştık. Umarım başarılı olmuşuzdur. Buradaki çimleri budadık, çiçekler diktik, isimleri parlattık ve buraları temizledik. Maden şehitlerine herkesin gerekli saygı ve duyarlılığı göstermesini istiyor ve herkesin bu noktada dikkatini çekmek istiyoruz" dedi.

CT(EE/BT) (FOTOĞRAFLI)