KAYSERİ’de kayak için Erciyes Dağı’na çıkan üniversite öğrencileri taşıyan midibüsün kaza yapması sonucu yaşamanı yitiren 11 kişi arasında bulunan 21 yaşındaki Tuğba Çanlı, memleketi Manisa’nın Turgutlu İlçesi’nde gözyaşları arasında toprağa verildi.
Erciyes Dağı’ndan iniş sırasında geçen cumartesi günü meydana gelen kazada yaşamını yitiren, Selçuk Üniversitesi Dış Ticaret Bölümü mezunu ve Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü öğrencisi Tuğba Çanlı’nın cenazesi, dün annesinin yaşadığı Turgutlu İlçesi’ne getirildi. Genç kız için bugün Ergenokon Mahallesi’ndeki Yunus Emre Camisi’nde öğlende cenaze töreni düzenlendi. Törene, Çanlı’nın annesi Fadime Kaya, babası Yılmaz Çanlı, kardeşi Oğuz Çanlı, yakınları ve arkadaşları katıldı. Kızının üzerine duvak serilen tabutuna sarılan anne Fadime Kaya gözyaşlarına boğuldu. Anne Kaya, cenazede kızının fotoğrafını elinden bırakmadı. Baba Yılmaz Çanlı ise oğlu Oğuz Çanlı ile kızının tabutu başında uzun süre dua etti. Kılınan namazın ardından Çanlı’nın bir süre omuzlarda taşınan cenazesi ilçe mezarlığına götürülüp, gözyaşları içinde toprağa verildi.
Anne ve babasının 12 yıl önce boşanmalarının ardından kardeşiyle birlikte annesinin yanında yaşadığı öğrenilen Çanlı’nın Erciyes’teki etkinliğe, arkadaşlarının isteğini kırmamak için Turgutlu’dan gittiği öğrenildi.