MANİSA- Menemen karayolunda servis midibüsünün devrildiği trafik kazasında hayatını kaybeden Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Gıda Mühendisliği Fakültesi birinci sınıf öğrencisi 18 yaşındaki Seher Dayı, Selimşahlar Beldesi’ndeki cenaze töreninin ardından toprağa verildi. Vatani görevini yaptığı Hakkari’de 1994 yılında mayın patlaması sonucu yaralanıp Gazi olan baba Sefer Dayı, üzerine duvak örtülen tabut önünde gözyaşı döktü.
Manisa- Menemen karayolunun 14’üncü kilometresinde dün sabah saatlerinde meydana gelen kazada, CBÜ öğrencilerini taşıyan 34 yaşındaki Turan Kabakçıoğlu yönetimindeki 45 KS 648 plakalı servis midibüsü, ilk belirlemelere göre eğimli yolda freni boşalınca kontrolden çıktı. Yolun ortasındaki refüjün üzerine devrilen midibüsteki CBÜ Gıda Mühendisliği Fakültesi 1’inci sınıf öğrencisi Seher Dayı, olay yerinde hayatını kaybetti. Midibüsteki 15 öğrenci ise yaralandı. Yaralılar ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Kazayı yara almadan atlatan midibüs şoförü Kabakçıoğlu jandarma tarafından gözaltına alındı.
GÖZYAŞLARI SEL OLDU
Hayatının baharında yaşamını yitiren Seher Dayı için bugün öğlende Manisa’nın Selimşahlar Belde Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine, annesi 34 yaşındaki Ayşe Dayı, babası 40 yaşındaki Sefar Dayı, 17 yaşındaki kardeşi Bahar Dayı, yakınları, Manisa Belediye Başkanı MHP’li Cengiz Ergün, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Manisa 1’inci Eğitim Tugayı Komutanlığı adına Albay Ayhan Beksoy, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nde vatani görevini yaptığı 1994 yılında, içinde bulunduğu zırhlı aracın geçişi sırasında mayın patlaması sonucu ayaklarından yaralanıp Gazi olan ve tedavi sürecinin ardından Devlet Demiryolları’nda çalışmaya başlayan baba Sefer Dayı, üzerine duvak örtülen tabut önünde gözyaşı döktü. Yakınlarının desteğiyle ayakta durmaya çalışan acılı anne Ayşe Dayı da törene katılan, kızının sınıf arkadaşlarına sarılıp, “Benim yavrum şehit oldu” diye feryat etti. Kılınan cenaze namazının ardından, üniversiteli Seher, belde mezarlığında toprağa verildi.
ŞOFÖR TUTUKLANDI
Gözaltındaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen midibüs şoförü Turan Kabakçıoğlu, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Bu arada, yaralanan 15 öğrenciden 12’si de tedavilerinin ardından taburcu edildi.
REKTÖR ULAŞIM SORUNUNA DEĞİNDİ
Cenaze töreninin ardından yazılı basın açıklaması yapan Rektör Prof. Dr. Pakdemirli, ulaşım sorununa dikkat çekti. Rektör Pakdemirli, “Muradiye kampüs yolunda meydana gelen elim kazada vefat eden öğrencimiz Seher Dayı’yı ebediyete uğurlamanın hüznü içerisindeyiz. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı, kazada yaralanan öğrencimize de acil şifalar dileriz. Üç yıldır her platformda yetkililere ilettiğimiz kampüs ulaşım sorunumuzu tekrar gündeme getirmek ve konu ile ilgili kalıcı çözümler üretmek üzere yeni bir çağrıda daha bulunmakta fayda görüyorum. Özellikle seçilecek Büyükşehir belediye başkanının hem raylı sistem, hem de belediye otobüs hattı konulması ile ilgili taleplerimizi dikkate alacağını ümit eder, yol güzergahı ile ilgili eksikliklerin de karayollarınca acilen incelenilerek giderilmesini talep ederiz. Polis ve jandarmanın da mevcut hatta çalışan araçların denetimlerini sıklaştırmasında fayda görülmektedir” dedi.