DENİZLİ'de Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü öğrencisi 23 yaşındaki Hacer Yaman, içinde kimyasal maddelerin bulunmadığı, cilde tazelik ve nemlilik sağlayıp yaşlanmayı geciktirdiği belirtilen doğal maddelerden oluşan organik krem yaptı. Proje şenliğine katılan Yaman'ın organik kremi büyük ilgi çekti.
PAÜ Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi Hacer Yaman, bu yıl 8'incisi yapılan Bilimsel Proje Şenliği'ne kendi yaptığı organik krem projesiyle katıldı. Hacer Yaman, kremlere olan merakının ardından hocalarının da yardımıyla kekik ve zeytinyağı kullanarak krem hazırladı. İçinde kimyasal madde olmayan krem için kekik ve zeytinyağı özünü kullanan Yaman'ın, projesi büyük beğeni topladı. Kokusuyla da dikkat çeken kremin sürülen bölgede çabuk yayıldığı ve hücre yenilenmesini sağlayarak yaşlanmayı geciktirdiği, kırışıklıkları doğal yapısıyla önlediği belirtildi. Bazı firmaların kremi üretmek için Yaman'la görüşmek istediği öğrenildi.
Hacer Yaman, çoğu cilt kremlerinin kimyasal maddeler içerdiği belirterek, "Ben kremleri çok seviyorum. Bu konuda yeteneğimin de olduğunu düşünüyorum. Hocalarımın yanına bir fikirle gittim. Onlar da bana çok yardımcı oldular. Bu kremin içinde kekik ve zeytinyağı özü var. Kekiğin içinden bazı yağları çıkarttık ve bu kremi ürettik. Bu krem, içinde kekik olduğu için ciltteki kırışıklıkları geciktiriyor, hücreler yenileniyor. Cilde tazelik ve ışıltı veriyor. Kremin emilimi de çok kolay olduğu için ciltte yağlı bir tabaka bırakmıyor" dedi. Bu kremi diğerlerinden ayıran bir diğer özelliğin de içerik malzemelerini kendilerinin üretmesi olduğunu söyledi.

RÇ(AÖ/AAA) (FOTOĞRAF)