Mustafa ERCAN/MERSİN, () - MERSİN'de Toros Rotary Kulübü tarafından geleneksel hala getirilen Mersin Yükseköğretim Tanım Günleri'nin (MEYOTAG) 12'ncisi öğrencilere kapılarını açtı. 3 gün sürecek MEYOTAG'da yurt içi ve yurt dışından 22 üniversite tanıtım yaparkenn, 5 bin öğrencinin ziyaret etmesi bekleniyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda başlayan MEYOTAG için düzenlenen törene Toros Rotary Kulübü Dönem Başkanı M. Fatih Erdoğan, Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Özdemir, üniversitelerin temsilcileri ile öğrenciler katıldı. Açılışta konuşan Toros Rotary Kulübü Başkanı M. Fatih Erdoğan, geleneksel hale gelen MEYOTAG ile öğrenci ve üniversiteleri buluşturduklarını belirterek, bu yıl yurt içi ve yurt dışından 22 üniversitenin katıldığını söyledi. Erdoğan, 3 gün sürecek olan etkinliğe üniversite adayı 5 bin öğrenciyi beklediklerini dile getirerek, ele edilen geliri Mersin Üniversitesi'nin ve Toros Rotary Kulübü'nün belirlediği üniversite öğrencilerine burs olarak verdiklerini söyledi.
Ardından söz alan Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Özdemir, etkinliği çok başarılı bulduğunu kaydederek, elde edilen gelirden öğrencilere burs verilmesini de takdir ettiğini vurguladı. Özdemir, son yıllarda okullaşma ile birlikte öğrenci sayısının da artmasına dikkat çekerek, "Bu organizasyonun sürekliliği çok önemlidir. Bu organizasyonla 22 üniversite öğrencilerin ayağına getirildi. 22 üniversite, Türkiye'deki bütün üniversitelerin bölümlerini kapsıyor. O nedenle öğrenciler öncelikle istediği ve sevdiği bölümü sonra da üniversiteyi seçsin. Türkiye'deki üniversiteler çok iyi durumda. Dünyada 20 bin üniversite var. Türkiye'deki üniversitelerin 130'u bu yapının içinde yer alıyor. Onun için öğrencilerin üniversitelerin yapılarını iyice irdelesin. Bu anlamda bu organizasyon çok yararlı olacaktır" diye konuştu.
Konuşmaların ardından MEYOTAG'ın açılışı yapıldı. Açılışın ardından öğrenciler 22 üniversitenin stantlarını gezerek görevlilerden bilgi aldı.

ME(BK/AK) (FOTOĞRAFLI)