DOKUZ Eylül Üniversitesi'nde Cumhuriyetçi Düşünce Topluluğu'nun (CDT) bugün düzenleyeceği Uğur Dündar ve Müjdat Gezen söyleşisinin Rektörlük tarafından iptal edilmesini öğrenciler tepki gösterdi.
CDT üyeleri bugün etkinliğin yapılacağı Dokuz Çeşmeler Kampüsü'nde basın açıklaması düzenledi. CDT Başkanı Ekrem Erkin Saçlı, "26 Mayıs Pazartesi günü İktisadi Bilimler Fakültesi salonunda Uğur Dündar ve Müjdat Gezen'le gerçekleştireceğimiz söyleşimiz bağlı olduğumuz birim olan dekanlığımızın 'Olur' vermesine rağmen rektörlüğümüz tarafından konuklarımızın siyasi konuşmaları gerekçe gösterilerek iptal edilmiştir. Daha önce de Yeditepe Üniversitesi ve Ege Üniversitesi'nde aynı durum yaşanmıştı. Bu tarz haberleri tüm yurttaki Cumhuriyetçi- Atatürkçü düşünce topluluklarından alıyoruz. Asıl hedef Uğur Dündar'ı, Müjdat Gezen'i susturmak değil, üniversitelerdeki cumhuriyetçi kurumları, vatansever öğrencilerin birlikteliğini yok etmektir. Üniversitelerin Atatürkçü ve Cumhuriyetçi düşünce toplulukları bilimin ve aydınlanmanın öğrenci ile birleştiği yerdir. Özgür bilim, özerk üniversite, aydınlık Türkiye mücadelemizi hiçbir baskıcı tavırla şekillendirmeyeceğiz. Bu engel bizim için, üniversitemiz için utanç vericidir. Bu utancı temizlemesi için rektörlüğümüze çağrı da bulunuyoruz. Etkinliğimizi engellendiğiniz için bizden ve konuklarımız Uğur Dündar ile Müjdat Gezen'den derhal özür dileyiniz" dedi.
Açıklamaya Dokuz Eylül Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu, Ege Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu, Türkiye Gençlik Birliği, CHP Buca İlçe yöneticileri ve Üniversite Komisyonu, İşçi Partisi ve Tüm Öğretim Elemanları Derneği İzmir Şubesi üyeleri de destek verdi.

İÖ(İÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)