ŞANLIURFA’nın Hilvan İlçesi’nde, Harran Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu öğrencileri tarafından Manisa’nın Soma İlçesi’ndeki maden ocağında meydana gelen faciada hayatını kaybeden 301 işçinin ailelerine destek amaçlı kermes düzenlendi.
Belediye çay bahçesinde düzenlenen kermeste, öğretim görevlilerinin ve okul öğrencilerinin evde hazırladıkları mahalli yemekler ve tatlılar yer aldı. Hayatını kaybeden maden işçilerinin ailelerine destek amaçlı düzenlenen kermese Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, Hilvan Kaymakamı Uğur Sezer, Belediye Başkanı AK Partili Aslan Ali Bayık, öğretim görevliler ve öğrenciler katıldı.
Öğrencilere düşüncelerinden dolayı teşekkür eden Kaymakam Sezer, "Soma'da hayatlarını kaybeden şehit işçilerimizin ailelerine gönderilmek üzere böyle bir projeye imza atan Hilvan Meslek Yüksek Okulu öğretim görevlileri ve öğrencilerine teşekkür ediyorum" dedi.
Rektör Prof. Dr. Mutlu ise "Yaşanan acı olayda yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar ve ailelerine de sabır diliyorum. Bugün burada destek için gelen herkese teşekkür ederim" diye konuştu.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve davetliler, kermesten alışveriş yaptı.

MU(HK/AK) (FOTOĞRAFLI)