Ergün TOS/ FETHİYE (Muğla), () - MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde, Soma faciası nedeniyle mezuniyet törenleri iptal edildiği Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde, Ali Sıtkı- Mefaret Koçman Meslek Yüksekokulu öğrencileri ayrı bir mezuniyet töreni düzenledi.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, bu yılki mezuniyet törenlerini, Manisa'nın Soma İlçesi'nde 301 madencinin yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan facia nedeniyle iptal etti. Karar nedeniyle Fethiye Ali Sıtkı- Mefaret Koçman Meslek Yüksekokulu'nda da mezuniyet töreni düzenlenmedi. Bitkisel ve Hayvansal Üretim ve Peyzaj bölümünden mezun olan 90 öğrenci, üniversiteden bağımsız kendi aralarında organize ettikleri mezuniyet töreninde buluştu. 2'nci Etap Sahil Bandı'ndaki Nar Kafe'deki törene cübbe ve kepleriyle katılan öğrenciler, birlikte mezuniyet fotoğrafı çekti.
Okul yönetiminden kimsenin bulunmadığı törende, öğrenciler keplerini havaya fırlatarak mezuniyetlerini kutladı. Tören akşam yemeği ve müzikli eğlenceyle devam etti.
'2 YILLIK EMEĞİMİZ YOK SAYILDI'
Tören organizasyonunda rol oynayan Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü öğrenci temsilcisi Soner Ömeroğlu, okulu başarıyla bitirmelerine karşın Soma'da yaşanan facia ve mezuniyet törenlerinin iptal edilmesi sonrası sevinçlerinin kursaklarında kaldığını söyledi. Mezuniyet töreni yapmayı çok istediklerini anlatan Ömeroğlu, "2 yıl boyunca bu anı bekledik. Kep atıp, mezuniyet sevinci yaşamak istedik. Ama Türkiye'de artık herkesin alıştığı olayların bir benzeri; Soma cinayetleri oldu. Ülkemizde yas ilan edildi. Ancak sorumluların bulunup cezalandırılması yerine, yas o kadar uzatıldı ki 2 yıllık emeğimizin karşılığı yok sayıldı. Somalı kardeşlerimizin de bizim de emeğimiz alındı. Hepsinin mekanı cennet olsun" dedi.

ET(HA/AK) (FOTOĞRAFLI)