TRAKYA Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ümit Nusret Başaran, 30 yıl önce kurulan hastanenin Kalkınma Bakanlığı’nın 60 milyon liralık desteğiyle yenileceğini söyledi. Hastanenin özel şirketlere yaklaşık 62 milyon lira borcu olduğunu kaydeden Prof.Dr. Başaran, “Hastane olarak nereden alış veriş yapıyorsak her yere borcumuz var” dedi.
Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Ümit Nusret Başaran, yapılan çalışmalarla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi. 30 yıl önce kurulan hastanenin birçok fiziki alanın yenilenmesi için çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Başhekim Başaran, hastanenin 60 milyona liraya yenileceğini söyledi. Kalkınma Bakanlığı’nın projelerini kabul ettiğini anlatan  Prof.Dr. Başaran şunları söyledi:
“2013 yılı içerisinde hastanenin yenilenmesiyle ilgili blokların yenilenmesi, odalar, tuvaletler gibi çalışmalar yapılacak. Ameliyathane, acil, pis ve temiz su sistemlerinin yenilenmesi, yeni asansör, mevcutların yenilenmesi şeklinde bir proje hazırladık. Bunu Kalkınma Bakanlığı’na sunduk, yaklaşık 73 milyon liralık bir projeydi. Proje kabul gördü. 60 milyon liralık kabul edildi. İlk 20 milyon kısmı geldi. Bunun 10 milyonu inşaata, 10 milyonu ise demirbaş alımları için. Bahsettiğimiz işlemler Kalkınma Bakanlığı’ndan bize aktarılan özel bütçeyle yapılacak. Uzun yıllardır ödenek gelmiyordu. Geçen yıl 6, ondan öncede 5 milyon lira bütçeden ödenek geldi. Şu anda hastanede bin 200 yatağın tamamını yeniledik.”
YILLIK 30 BİN HASTA
Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yıllık 30 bin yatışlı hasta bakıldığını ve 12 bin hastanın ameliyat edildiğini kaydeden Başhekim Prof. Dr. Ümit Nusret Başaran, özel şirketlere 62 milyon lira borçlu olduklarını açıkladı.  Prof.Dr. Başaran, “Tıp fakültesi hastanemizin 62 milyon lira kadar borcu var. Hastane olarak nereden alış veriş yapıyorsanız her yere borcumuz var. Yiyeceğinizden tutun, ilaca, tıbbi malzemelere kadar her yere, şirketlere borcunuz oluyor. İhalelere de uzun süre vadeler koyuyoruz. Hastane şu anda kar etmiyor, zarar ediyor. Birkaç üniversite hariç tüm üniversitelerde bu borç var. Bu borcun zamana göre yükselme eğilimi var” diye konuştu.
REKTÖR 50 MİLYON DEMİŞTİ
Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, geçen 18 Aralık’ta düzenlediği basın toplantısında Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi’nin 50 milyon civarlarında borcu olduğunu açıklayarak, "Şöyle bir problemimiz var, biz ağır hastaları alıyoruz. Yoğun bakımda hasta yattığı zaman bize zarar yazıyor. Peki onun fişini çekip, öldürelim mi? Biz kamu hizmeti yapıyoruz. Borç kamunun borcu” demişti.