İlker AKTAŞ/ SAMSUN, () - SAMSUN'da Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi tedavisi süren 'Umut'un yanında olan koruyucu anne Gülsüm Kabadayı, eşinden anlaşmalı boşandığı gerekçesiyle, babasından bağlanan maaşın faiziyle birlikte  geri istendiği haberiyle şoke oldu. Gülsüm Kabadayı, "Ben parasında değilim. Benim SGK'mı geri versinler. Ben ilaçlarımı almak istiyorum" dedi.
Antalya'da geçirdiği trafik kazası sonrasında felç kalan ve Türkiye'nin 'Umut' olarak tanıdığı gence koruyucu annelik yapan Gülsüm Kabadayı, Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) gelen ihtarname ile şoke oldu. 2006 yılında eşiyle anlaşmalı olarak boşandığı iddiası ile babasından bağlanan maaşı kesilen Gülsüm Kabadayı'dan aldığı yaklaşık 40 bin lirayı da faiziyle birlikte geri istendi.
Samsun Romatem Fizik Tedavi Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi gören Umut'un yanında bulunan Gülsüm Kabadayı, "2006'da eşimden ayrıldım. 2008'de de Umut'u aldım. O zamandan bu yana olan ödemeleri istiyorlar. Ben insülin hastasıyım. Günde 4 tane iğne vuruluyorum. Tansiyon hastasıyım, ilaçlarımı alamıyorum. 2 aydan bu yana Samsun'da özel bir sağlık merkezindeyiz. Neden bu olayın ben Antalya'da iken değil de buradayken oldu, bunu çok merak ediyorum" dedi.
Eski eşinin Antalya Korkuteli'nde yaşadığını ifade eden Kabadayı, "Konuyla ilgili avukatlara başvuracağım ve eski eşimle de konuşacağım. Yaşananları duyunca şoka girdim. Şu anda açlık şekerim 403 oldu. Buradakiler yardımcı oluyor ama nereye kadar. Ben başbakanımızdan yardım istiyorum. Şeker hastalığı çok kötü bir hastalıktır. Ben insülin olmadan yaşayamam. Benim burada Umut'a baktığımı, her şeyimi onun için feda ettiğimi biliyorlar. Kim şikayet ettiyse bana dönsün. Bunu niçin yaptığını ve neden ben buraya gelince olduğunu çok merak ediyorum" diyerek şöyle devam etti:
"Eve konuyla ilgili ihbarname gelmiş. Gönderilen evrakta 2008 yılında sözleşmeli olarak eşimden ayrıldığım ve 40 bin lira borçlu yazıyormuş. Ben parasında değilim. Benim SGK'mı geri versinler. Ben ilaçlarımı almak istiyorum."

İA(MS/AAA) (FOTOĞRAFLI)