Mehmet ÇINAR/ANTALYA, () - ANTALYA'da 6 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu felç olan ve kimliği tespit edilemeyen, hastanedekilerin 'Umut' adını verdiği genç, koruyucu annesi Gülsüm Kabadayı ve oğullarıyla birlikte Konyaaltı'nda deniz keyfi yaptı.
Antalya'da 30 Ağustos 2008 tarihinde geçirdiği trafik kazası sonucu felç olan ve kimliği tespit edilemeyen, hastanedekilerin 'Umut' adını verdiği gence, Antalya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nce 'Mustafa Öz' adıyla kimlik çıkartıldı. Kemik yaşı hesaplanarak doğum tarihi de belirlenen ve şimdi 22 yaşında olan Umut, o tarihten beri koruyucu anneliğini üstlenen Gülsüm Kabadayı ile birlikte yaklaşık 7 ay Samsun'da kaldı.
Samsun RAMATEM'de tedavi gören Umut ve koruyucu annesi Gülsüm Kabadayı, iki hafta önce Antalya'ya döndü. Rus asıllı olabileceğinden de şüphe duyulan ve İnterpol'ün de kan örnekleri alarak, gerçek ailesini arama çalışmalarını yürüttüğü Umut, bugün Konyaaltı Sahili'nde engelliler için ayrılan özel bölümden denize girdi. Koruyucu anne Gülsüm Kabadayı ve üç oğlu, bugün sabah saatlerinde Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin engelli aracıyla Konyaaltı Sahili'nde engelliler için ayrılan özel bölüme getirildi.
BEDAVA ŞEMSİYE KRİZİ
Büyükşehir Belediyesi'nin ücretsiz şezlong ve şemsiye uygulamasıyla işlettiği sahilde, çok sayıda vatandaşın birden fazla şemsiye kullanması ve engelliler için ayrılan üç kişilik yerin de dolu olması nedeniyle bir süre şemsiye krizi yaşandı. Bedava şemsiyelerden vatandaşların 3- 4 tane alması nedeniyle sahildeki görevliler uzun süre Umut için şemsiye aradı. Zaman zaman vatandaşlarla görevliler arasında, fazla şemsiye aldıkları için tartışmalar yaşandı. Görevliler tarafından biraz uğraş ve tartışmalar sonrası şemsiye bulundu.
YASAK GÜLSÜM ANNE'Yİ DE ETKİLEDİ
Umut, Gülsüm Kabadayı'nın oğulları tarafından sahilin bir bölümünde kucakta taşınarak simitle birlikte denizin serin sularına girdi.
Umut'un ilk geçen hafta denize girdiği ve sonrasında gün boyu uyuduğunu anlatan Gülsüm Kabadayı, "Herhalde çok rahatlıyor. O yüzden haftada 3- 4 gün artık getirmeyi planlıyoruz" dedi.
Umut'u deniz kenarında seyreden Gülsüm Anne, denize mayo haricinde kıyafetle girilmesi yasak olduğundan, üzerindeki şalvarla denize giremeyeceğini kaydetti.

FOTOĞRAFLI