ANTALYA'da geçirdiği trafik kazası sonrası 5 yılı aşkın süredir Gülsüm Kabadayı'nın bakımını üstlendiği 'Umut', Ak Parti Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç'in devreye girmesiyle, Samsun'daki Romatem Hastanesi'nde robotlu.
Antalya'da 30 Ağustos 2008 tarihinde trafik kazası sonrasında tüm vücudu felç olan ve gerçek kimliği hala bilinmeyen, Gülsüm Kabadayı'nın 5 yılı aşkın süredir koruyucu annelik yaptığı Umut için Samsun'daki Romatem Hastanesi, ücretsiz robotlu tedavi talebinde bulundu. Yılın ilk aylarındaki bu talebe Antalya Valiliği olumlu yaklaşırken, Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğü'nce buna izin verilmedi.
'Umut'u kısa süre önce evinde ziyaret eden Rus parlamenterler, bu tedavinin uygulanmasına izin verilmesi konusunda, aynı ziyarete katılan Ak Parti Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç'ten ricada bulundu. Umut ve koruyucu anne Gülsüm Kabadayı ile yakından ilgilenen Milletvekili Enç, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Umut'un fizik tedavisinin yürütüldüğü Akdeniz Üniversitesi Rehabilitasyon Merkezi yetkilileriyle görüşerek, gerekli iznin verilmesini sağladı.
Türk hükümeti olarak Umut'un bakım giderlerinin karşılandığı ve devlet adına da bir vasi tayin edildiğini belirten Gökcen Özdoğan Enç, koruyucu anne Gülsüm Kabadayı ile Umut arasında çok özel bir bağ oluştuğunu söyledi. Umut'un rehabilitasyon sürecine ilişkin ne yapılması gerekiyorsa Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Afife Taş ile görüştüğünü belirten Enç, Samsun'daki rehabilitasyon merkezinin de belirli giderleri karşıladığını ve Gülsüm Kabadayı'nın içini rahatlatmak istediğini söyledi.
ANNELİK İÇGÜDÜSÜ
Gülsüm Kabadayı'nın anne içgüdüsüyle çocuğunun en iyi yerde tedavi olmasını istediğini belirten Enç, “Gönlünün yattığı yer orasıydı. Rusya'dan gelen parlamenterler de rica etti. İzin noktasında yardımcı olunması istenmişti. Bir anne ve milletvekili olarak, Samsun'da tedavisinin yürütülmesi için girişimde bulundum. Umut özel bir çocuk, bakım alanının oluşturulması için bir süreç işleyecek. Bir iki hafta içinde çözülür diye düşünüyorum" dedi.
UMUT ROBOTLARLA YÜRÜYECEK UMUDU
Daha önce Samsun Ramatem'in ücretsiz robotlu talebine Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Afife Taş'ın izin vermediğini hatırlatan Gülsüm Kabadayı ise Umut'u sık sık ziyaret eden Milletvekili Enç'ten yardımcı olmasını istediğini, Enç'in de ellerini tutarak, "Benim de 11 yaşında bir çocuğum var, anneyim, ne gerekiyorsa yapacağım" diye verdiği sözü tuttuğunu söyledi.
“Gökcen hanım bizim annemiz. Çok teşekkür ediyoruz" diyen Gülsüm Kabadayı, resmi işlemlerin tamamlanmasıyla birlikte Umut'la birlikte Samsun'a gideceğini, Samsun'daki yetkililerin Umut'u robotla yürüterek tüm dünyanın bunu göreceğini söylediklerini anlattı.