UMUT'A İLK KEZ YAŞ GÜNÜ KUTLAMASI
Antalya'da yaşayan yerleşik Ruslar, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Umut'a doğum günü kutlaması düzenledi. Umut'un manevi annesi Gülsüm Kabadayı, "Onun için ilk kez doğum günü kutlandı. Çok mutluyuz" dedi.
Yaklaşık 1 yıldır Türkiye'de yaşayan Olga Shevtsova, Anna Shevtsova, Sergey Yaşinkov ve Victorya Toron, bugün bir pastayla Gülsüm Kabadayı'nın kapısını çaldı. Dünya Engelliler Günü'nde Umut için hep kendi başına doğum günü kutladığını, ilk kez bu yıl bir grubun katıldığını belirten Kabadayı, "Umut için bugün çok güzel bir gün. Onun da gelişmeleri hissederek mutlu olduğunu düşünüyorum" dedi.
Gülsüm Kabadayı, ayrıca Umut'a Rusların da 'Andrey' adını verdiğini, çünkü 'Umut'un Rusça'da kadın adı olarak kullanıldığını söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yakında Antalya'ya geleceğini de aktaran Gülsüm Kabadayı, "O mağdurların her zaman yanında olmuştur. Bu gelişinde Umut'u da ziyaret etmesini bekliyorum" diye konuştu.
RUSÇA'YA TEPKİ VERİYOR
Rus vatandaşları adına açıklama yapan Olga Shevtsova da Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Umut'a doğum günü kutlaması düzenlediklerini anlattı. Umut'un Rusça sözlere tepki verdiğini belirten Olga Shevtsova, "Bu nedenle bizden biri olduğuna eminiz. Ancak ne olursa olsun insan insandır ve ona bakan kadın da bizim için değerlidir. Umut'u bundan önce de defalarca ziyaret ettik. Bundan sonra da yalnız bırakmayacağız" dedi.

Ömer ERDEM/ANTALYA, ()