DENİZLİ Emniyet Müdürlüğü’nün hayata geçirdiği 'Çocukların Mutlu Geleceği İçin Umut Yıldızı' projesi kapsamında 18-22 yaş arası hiçbir işte çalışmayan gençler için arkeolojik kazı kursu açıldı. İşsiz 11 genç kursu tamamladıktan sonra antik Laodikya kentinde kazı çalışmalarında istihdam edilecek.
Çocukların Mutlu Geleceği İçin Umut Yıldızı Projesi kapsamında daha önce kaynakçılık, bilgisayar işletmenliği, fayans ve karo döşemeciliği, servis elamanlığı ve kuaförlük kursları düzenleyerek Denizli Emniyet Müdürlüğü, yeni kurs başlattı. Okula gitmeyen ve hiçbir işte çalışmayan 56 çocuk ve genci, meslek kazandırıp çeşitli alanlarda istihdam edilmeleri sağlayan Denizli Emniyet Müdürlüğü, proje kapsamında arkeolojik kazı kursu açtı.
Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü, Pamukkale Üniversitesi, Çalışma ve İş Kurumu Denizli İl Müdürlüğü’nün de işbirliğiyle yaşları 18-22 arasında değişen 11 genç, Laodikya antik kentinde arkeolojik kazı kursu eğitimlerini almaya başladı. Kursa katılan gençlere, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü her gün için 20 lira ücret verirken, kursiyerlerin kurs kıyafetleri ve kullandıkları malzemeler Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından karşılandı. Arkeolojik kazı eğitimi ise Laodikya antik kentinde kazı çalışmalarını yürüten Pamukkale Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğretim görevlileri tarafından veriliyor. Çocuk Şube Müdürlüğü ayrıca kursa katılan gençlerin ailelerini de ziyaret ederek ihtiyaçlarını karşılıyor.
Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut, kursun 27 Aralık’ta tamamlanacağını, kursu başarıyla bitiren gençlerin Laodikya kazı alanında istihdam edileceğini kaydetti. Umut Yıldızları Projesi kapsamında okulu bırakmış, mesleği olmayan çocuk ve gençleri eğitimlerle meslek edindirerek topluma kazandırmayı hedeflediklerini belirten Bulut, "Kursiyerlerimize, kurs haricinde sosyal ve sportif faaliyetler düzenlenmektedir. Son olarak Çocuk Şube Müdürlüğü personeli ile kurs öğretmeni arkeolog Barış Taşdemir rehberliğinde Pamukkale Ören yeri ve Hierapolis antik kentine gezi düzenlendi. Geziyle kursiyerlerimiz Hierepolis antik kentini daha yakından tanıma fırsatı buldu, Pamukkale travertenlerini gezerek hoşça vakit geçirdi" dedi.