'BELEDİYE BUNU NASIL YAPTIYSA DÜZELTSİN'
Samsun’da özel bir hastanede 7 aydır tedavi gören Umut’a koruyucu annelik yapan Gülsüm Kabadayı, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’nden düşürülünce büyük üzüntü yaşadı. Adres sıkıntısının ortadan kalkması için kendisinin Antalya’ya gitmesi gerektiğini söyleyen Kabadayı, "Benim oraya gitme durumum yok. Belediye bunu nasıl yaptıysa düzeltsin" dedi.
Antalya’da geçirdiği trafik kazası sonrasında felç kalıp, bilincini yitiren, hastane görevlilerince 'Umut' adı verilen, uyruğu ve kimliği saptanamayan gence koruyucu annelik yapan Gülsüm Kabadayı, Antalya’dan gelen haberle şoke oldu. Umut’un tedavisi için 7 aydır Samsun’da özel bir hastanede bulunan Gülsüm Kabadayı, Antalya'nın merkez Muratpaşa Belediyesi tarafından yapılan numarataş işlemi sonrasında Adrese Dayalı Kayıt Sistemi’nden düşürüldü.
Umut’un tedavisi için Aralık 2013’te Samsun’a geldiklerini hatırlatan Gülsüm Kabadayı, "Ocak ayında tedaviye başladık. Antalya Muratpaşa Belediyesi numaralandırma çalışması yaparken Umut ile benim ikametgahım oradan silinmiş. Benim şimdi Antalya’ya gitme durumum yok. Umut’u bırakamıyorum. Bize ödenek de çıkmıyor. Belediye bunu nasıl yaptıysa düzeltsin. Sadece Umut’tan aldığım 980 lira koruyucu aile maaşı ile geçiniyoruz" dedi.
Samsun’da miting düzenleyecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazdığını söyleyen Gülsüm Kabadayı, "İnşallah Umut’la birlikte Başbakanımıza gideceğiz. Ben ona bir anne olarak mektup yazdım. O bizim babamız. Ben inanıyorum ki Başbakanımıza ulaşacağız ve tüm sorunlar çözülecek. O mazlumların, yetimlerin yanında" diye konuştu. Umut’un tedavisi hakkında da konuşan Kabadayı, "Şu anda Umut artık oturabiliyor. Hisleri kuvvetlendi ve gıdıklanıyor. Her şeyi ile çok mükemmel. Bizi daha güzel anlıyor. Refleksleri çoğaldı. Bunu 7 ayda başardılar" dedi.
İlker AKTAŞ/SAMSUN, ()

FOTOĞRAFLI