DİNAR (Afyonkarahisar), () - AFYONKARAHİSAR'ın Dinar İlçesi'nde düzenlenen 5'inci Uluslararası Marsyas Kültür Sanat ve Müzik Festivali'ndeki konserler Soma faciası nedeniyle iptal edildi.
Dinar Belediye Başkanı MHP'li Saffet Acar, Soma'da yaşamını yitiren madenciler için başsağlığı mesajı yayımladı. Başkan Acar, 14-18 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen 5'inci Uluslararası Marsyas Kültür Sanat ve Müzik Festivali'nin konserler bölümünü programdan çıkardıklarını, vatandaşlar için yerin 2 kilometre altına girip kömür çıkaranları rahmetle andığını söyledi.
Başkan Acar, "Cihat Aşkın ile IYAŞ Park'ta başlayacak olan festivalimizin konserler bölümünde yer alan Serhat Eroğlu, Grup Laçin, Trio, Joanna Trezecıak, AKÜ, Kubilay Aksoy ve Dilek Derya Türkan konserleriyle Gökhan Aybulus, Grup Nevcihan ve Efecan Şengül Türk Halk Müziği konserleri iptal edilmiştir" dedi.
ULUSAL FLÜT YARIŞMASI
Bu arada Marsyas Kültür Sanat ve Müzik Festivali kapsamında yapılan ulusal flüt yarışmasında Antalyalı öğrenci Kübra Gözel birinci oldu.
Prof. A. Gülşen Tatu, Prof. Dr. Fırat Kutluk ve Yrd. Doç. Dr. Çiler Akıncı'nın jüriliğini üstlendiği yarışmada dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı. Ulusal flüt yarışmasında Antalya'dan katılan ATSO Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi (AGSL) öğrencisi Kübra Gözel birinciliği elde ederken, İzmir'den AGSL öğrencisi İlayda Bozkaya ile Bursa'dan AGSL öğrencisi Dilan Acar ikinci, İzmir AGSL öğrencisi Ziya İçel ve Eskişehir AGSL öğrencisi Melis Nur Çiçek üçüncü oldu.

PM(SU/BT) (FOTOĞRAFLI)