Nursima KESKİN-Kerim BURUCU/ ERZURUM, () - ANA teması 'Komedi' olan 9'uncu Uluslarararası Dadaş Film Festivali, Cumhuriyet Caddesindeki müzikli kortej yürüyüşüyle başladı. 'Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı' filmi ile 'Seksenler' dizisi oyuncularının hazır bulunduğu festivale, grup yürüyüş, canlı mankenler ve tahta bacaklar renk kattı.
Uluslararası Dadaş Film Festivali, tarihi Yakutiye Medresesi önünde canlı manken ve tahta bacaklı sanatçılar ile kamyonet arkasında çalan grup yürüyüş orkestrasının müzik gösterisiyle başladı. Kortej yürüyüşüne Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Dadaş Film Festivali Komite Başkanı Nil Gürpınar, festivalin onur konukları Halit Akçatepe, Engin Çağlar, Şefik Döğen, Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı, Muhsin Bey filmi oyuncuları, Seksenler dizisinin oyuncuları, sivil toplum örgütleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Vatandaşlar özellikle Hababam Sınıfı oyuncuları ile Erzurumlu Seksenler dizisinin Bekçi Bekir'i Hacı Ali Konuk'a yoğun ilgi gösterdi. Emniyet Müdürlüğünde müdür ve amirlerlerden bir bölümünün Bekçi Bekir'le fotoğraf çektirmesi, 'Bekçiye müdür ilgisi' olarak vatandaşlar tarafından yorumlandı.
Kortej yürüyüşü Yakutiye Medresesi önünden müzik eşliğinde başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, hemşehrisi Bekçi Bekir olarak ünlünen Hacı Ali Konuk'la el ele yürüdü. Ancak gazetecilerin müzisyenler ile canlı mankenleri taşıyan kamyonetin üzerine binmeleri üzerine Trafik Şube Müdürü Suat Özdemir müdahele etti. Foto muhabirleri kamyonetten indirildikten sonra kamyonet hareket etti. Tahta bacaklı çiftin dans ederek katkıda bulunduğu etkinlik, Cumhuriyet Caddesinde devam etti ve Havuzbaşındaki Atatürk Anıtı önünde son buldu. 
Festival Komitesi Başkanı Nil Gürpınar, 2-7 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan 9'uncu Uluslararası Dadaş Film Festivalinde vatandaşların 5 gün boyunca komedi filmleri sayesinde güleceğini bildirdi. Türk sinemasındaki eski komedi filmlerinin festivalde gösterileceğini ayrıca son 2 yılda çekilen filmerin afişlerden oluşan bir sergi açacaklarını anlatan Nil Gürpınar, "Eyvah Eyvah 3, Kedi Özledi, Kadın İşi Banka Soygunu ve Senin Hikayen filmleri yarışacak. Ulusal filmler, özel gösterimler, basına saygı belgeseli, Alman filmleri, animasyonlar, uzun ve kısa metraj ile çocuk filmleri gösterilecek. Festival'de 'En iyi film', 'En iyi senaryo', 'En iyi kadın oyuncu', 'En iyi erkek oyuncu', 'En iyi kurgu', 'En iyi görüntü yönetmeni', 'En iyi müzik' dallarında derece alanlara 4 Mayıs Pazar akşamı ödül verilecek. Ayrıca Erzurumlu çocuklar festival kapsamında insan hakları ve komedi temalı çalışma yaptı. Sanatçılarımız okullara süpriz ziyaretlerde bulunacaklar. Festivallerin her zaman önemi vardır. Sadece film festivali değil Erzurum'da çok sayıda festival yapılmasından gönlüm yana" dedi.

NK (KS/RT) (FOTOĞRAFLI)