Sebile ÇETİN- Mehmet İNAN/BURSA, () - BURSA'da Nilüfer İlçe Belediyesi ve Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu işbirliğiyle 3'ncü Ulusal Köpek Irk Standartları Yarışması yapıldı. Yarışmaya 10 grupta 100 köpek katıldı.
Köpek ırklarının kayıt altına alınması ve gelişimi için bu yıl Bursa'da 3'ncüsü düzenlenen 'Ulusal Köpek Irk Standartları Yarışması' Nilüfer Belediyesi Üçevler Spor Tesisleri'nde gerçekleştirildi. Yarışmada, farklı ırktaki özel köpekler, yeteneklerini ve güzelliklerini sergiledi. Sevimlilikleri ile dikkat çeken köpekler, sahipleri ile birlikte jürinin önünde yarıştı.
Türkiye Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu Asbaşkanı Ozan Belkıs, 30'un üzerinde ırktan 100 köpeğin 10 grupta yarıştığını söyledi. Federasyonun sistemine kayıt olmak için de 50 köpek sahibinin geldiğini belirten Belkıs, "Her ırk kendi yaş, cinsiyet ve ırkında yarışmaya tabi tutuluyor. Derecelerini alıp bir üste çıkanların finalde yarışıyor" dedi.
Köpeklerin doğru üretilmesi, çiftleştirilmesi, sağlık ve karekter olarak ırkın geleceği için doğru adım atılmasını sağlamak istediklerini belirten Belkıs, yarışma ile köpeklerin sahipleri ile birlikte sosyal aktivitede de bulunduklarını dile getirdi. 
Sevimli köpekler sahipleri ile birlikte hünerlerini sergilerken, yarışmanın gelirleri de Soma'da yaşamını yitiren madencilerin ailelerine bağışlandı.

FOTOĞRAFLI