Uğur MART/NİĞDE, () - NİĞDE'nin Ulukışla İlçesi'nde 20 Mart'ta durdurulmak istenen taksideki teröristler tarafından açılan ateş sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Adil Kozanoğlu, polis memuru Adem Çoban ile kamyon şoförü Turan Yaşar'ın geride kalan aileleri için Niğde Valiliği'nce başlatılan kampanyada yaklaşık 107 bin TL toplandı.
Yazılı bir açıklama yapan Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, kampanyaya destek verenlere teşekkür ederek şunları kaydetti:
"Ulukışla İlçemizde 20 Mart 2014 tarihinde güvenlik güçlerimize karşı gerçekleşen menfur saldırıda şehit edilen Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Adil Kozanoğlu, polis memuru Adem Çoban ile şoför Turan Yaşar'ın geride kalan eş ve çocuklarının ihtiyaçlarına bir nebze de olsa katkı sağlamak için hamiyetperver Niğdeli hemşerilerimizden gelen taleplerin de dikkate alınması ile ilimiz sınırları dahilinde yürüttüğü yardım kampanyası tamamlanmıştır. Bir aylık süre içinde 106 bin 912.50 TL toplanmış olup elde edilen bağışların tamamı şehitlerimizin eşlerinin banka hesaplarına aktarılmak suretiyle ailelere teslim edilmiştir. Bizce son derece anlamlı olan bağışların şehitlerimizin eş ve çocuklarının birtakım ihtiyaçlarının karşılanmasında katkı sağlayacağı muhakkaktır. 3 teröristi hayatları pahasına Ulukışla'dan geçirmeyen şehitlerimize bu vesileyle bir kez daha rahmet, geride kalan dul ve yetimlerine başsağlığı dileklerimizi yine bu vesileyle olayda destanımsı kahramanlıklar gösteren diğer silah arkadaşlarına şükranlarımızı sunuyoruz."
SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR
Ulukışla-Adana Otoyolu'nun Gedeli viyadüğünde meydana gelen olayda rutin kontrol sırasında durdurulan taksinin içindeki Alman vatandaşı Benjamin Xu, İsviçre vatandaşı Çendrim Ramadani ile Makedonyalı Muhammed Zakiri güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla ateş açarak Adil Kozanoğlu ile Adem Çoban'ı şehit edip 7 askeri yaraladıktan sonra gasp ettikleri kamyonun şoförü Turan Yaşar'ı da öldürerek kaçtı. Çatışmada yaralan ve tedavi için Eminlik Köyü'ndeki 3 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'na giden teröristlerden 2'si burada, diğeri de Köşkönü Köyü'nde yakalandı. Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütü üyesi olduğu iddia edilen teröristler sorgulandıkları nöbetçi Ankara 9'uncu Sulh Ceza Mahkemesi'nce tutuklanırken, olayla ilgili Niğde Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma da devam ediyor.

UM(BK/AAA)(FOTOĞRAFLI)