ŞIRNAK'ın Uludere İlçesi'nin Irak sınırında düzenlenen hava operasyonunda ölen 34 kişinin aileleri Dünya Kadınlar Günü'nde yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe katılan BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, "Eğer Roboski olayı çözülmezse bilin ki bu barış olmaz" dedi.
Uludere'nin Irak sınırında 28 Aralık 2011 gecesi düzenlenen ve 34 kişinin öldüğü hava operasyonun 800'üncü gününe gelen Dünya Kadınlar Günü'nde aileler ellerinde ölenlerin fotoğrafları ile yürüyüş düzenledi. Üzerinde 'Roboski 800' yazan siyah bez taşıyan aileler, 'Katil devlet hesap verecek', 'Hırsızlar bizi yönetemez' sloganları atarak ölenlerin mezarlığına gitti. Mezarlıkta 1 dakikalık saygı duruşu ardından ölen aileler konuşmalar yaptı. Yürüyüşe katılan BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, ailelerin 'Kadınlar Günü'nü kutladı. Ailelerin adalet isteğini dile getiren Kaplan, olayın üzerinden 800 gün geçmesine rağmen hala adaletin işlemediğini söyledi. Kaplan, şöyle dedi:
"EMRİ VEREN, SUÇU İŞLEYEN GENELKURMAY"
"Eğer bakanların ve başbakanın çocukları olunca adalet çabuk işliyor. Genelkurmay Başkanı olursa onlar için özel çalışıyor. Örnek olarak Başbuğ için özel mesai yapıldı. Roboski için gün geldiğinde 34 can devletin uçaklarıyla parçalandı. Dava dosyası Genelkurmay askeri savcısına gidiyor. Yani olayı yapanlara. Eğer katil oysa dosyaya ne diyecek? Tabii ki 'Suçlu yok', 'Takipsizlik' diyecek. Avukatları itiraz ediyor. Neden Genelkurmay itirazı kabul etmiyor? Çünkü o emri veren; Genelkurmay, suçu işleyen; Genelkurmay. Onlar için adalet var, Roboski için adalet yok. Bakanların çocukları için mahkemeler kuruluyor, binlerce polisin yeri değiştiriliyor ama Roboski için adalet hiç kimseye sorulmuyor. Eğer Roboski olayı çözülmezse bilin ki bu barış olmaz. Herkes biliyor ki, kasalarda, kutularda dolar, euro varken bu adalet nasıl işleyecek. Görün bakın bir gün hatta çok yakın bir gün Roboski'de yaşanan olayın kayıtları internete düşecek ve emri veren kimse olay ortaya çıkacak. Olayın çıkmasını istemeyen AKP internetleri şimdiden kapatmaya çalışıyor. Bir gün Botan'ın onurlu insanları, Roboskili anneler bir gün gelecek onlara adaleti soracak. Roboski'de yaşanan bombardıman dünyanın en büyük suçudur. Bu suçu işleyen herkes gün gelecek, Roboski annelerine hesaba verecekler. Onlar sadece hırsızlığı bilirler. Hırsızlıktan anlarlar."

EB(GG/İD) (FOTOĞRAFLI)