ŞIRNAK'ın Uludere İlçesi Ortasu Köyü ile Irak sınırındaki askeri üs bölgesine giden güvenlik yol yapımını protesto eden köylülerin dün başlattığı ve askerle köylüleri karşı karşıya getiren eylem sona erdi. Ortasu Köylüleri, oluşturdukları bir komisyonun Şırnak Valisi Hasan İpek ile görüşmesine karar vererek, eylemlerine son verdi.
Uludere'nin Irak sınırında 28 Aralık 2011 gecesi düzenlenen ve 34 kişinin ölümüne neden olan hava operasyonuyla ilgili soruşturmayı yürüten Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı'nın verdiği takipsizlik kararı dün ailelere teslim edildi. Ortasu Köyü'ndeki aileler hem bu kararı, hem de Türkiye- Irak sınırına çekilen tel örgüleri protosto etmek için dün sınıra hattına yürüdü. Köylüleri barikat kurarak durduran askerler ile köylüler arasında gerginlik çıktı.
Askerlerin gaz bombaları kullandığı olaylarda Serhat Encü yaralandı. Encü, Şırnak Devlet Hastanesi'ne götürülüp tedavi altına alındı. Köylüler bazı askeri araçları tahrip ederken, bu araçlar uzun süre olay yerinde kaldı.
BDP İL BAŞKANI YATIŞTIRDI 
Bölgeye giden BDP Şırnak İl Başkanı Baki Katar, köylüleri sakinleştirerek asker ve askeri araçlardan uzak durmalarını sağladı.
Göstericiler daha sonra sınır bölgesindeki yüksek bir tepeye çıkarak eylemlerine burada sürdürdü. Köylüler gece yarısı kendi aralarında yaptıkları görüşmelerde, oluşturdukları bir komisyonun Şırnak Valisi Hasan İpek ile görüşmesine karar verip, eylemlerini sonlandırdı.