ANKARA Kızılay’daki Güven Parkta toplanan sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilere üye yaklaşık 400 kişi, Şırnak’ın Uludere İlçesi’nde 2 yıl önce Türk jetlerinin attığı bombalar sonucu hayatını kaybeden 34 kişiyi andı ve gökyüzüne dilek feneri uçurdu. Bu sırada kardeşinin şehit olduğunu bağıran bir kişi, eylemci gruba bağırarak tepki gösterdi. Protestocuyu, gerginlik yaşanmaması için alandan sivil polisler uzaklaştırdı.
Halkların Demokrasi Partisi, Ezilenlerin Sosyalist Partisi, Halk Evleri ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarına üye yaklaşık 400 kişi, Şırnak’ın Uludere ilçesi’nde 2 yıl önce hayatını haybedenleri anmak için toplandı. Burada çeşitli sloganlar atan grup, ardından gökyüzüne çok sayıda dilek feneri uçurdu. Dilek fenerlerinden biri parktaki ağacın dalına düştü. Yanmaya başlayan ağacı eylemcilerden biri tırmanıp, dalı sallayarak dilek fenerini düşürdü.
EYLEMCİLERE TEPKİ
Bu sırada, ismi öğrenilemeyen bir kişi, eylemci grubun yanına doğru yürüyerek 'Benim kardeşim şehit oldu' diye bağırarak tepki gösterdi. Bunun üzerine, parkta güvenlik önlemi alan sivil polisler, gerginlik çıkmaması için protestocuyu sakinleştirmeye çalıştı ve parktan uzaklaştırdı. Eylemci grup ise, karanfil bırakıp mum yaktıktan sonra olaysız şekilde dağıldılar.