TÜRKİYE'nin en önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'da, kayak yapılan pistlerde rasgele dolaşıp fotoğraf çektiren günübirlikçiler tehlike oluşturuyorlar. Kayakseverler, "Birilerinin bu uygulamaya son vermesi gerekiyor. Önlem alınması için birilerinin ölmesi mi gerekiyor?" dediler.
Kayakseverlerin, "Beyaz cennet" olarak adlandırdıkları Uludağ'a, gelen günübirlik tatilciler pistleri panayır alanına çevirdi. Uludağ'a kayak yapmak için gelenler, pistlerde rasgele dolaşıp, hatıra fotoğrafı çektiren kişilerin arasında kayak ve snowboard yapıyor. Dünyanın hiç bir kayak merkezinde böyle bir görüntünün yaşanmadığını söyleyen kayak öğretmenleri, "Pistlere girilmesi bu kadar kolay olmamalı. Hızla gelirken her an bir kişiye çarpma endişesi yaşıyoruz. Günübirlikçilerin pistlerde dolaşmasına izin verilmemeli" dediler.
İstenmeyen görüntünün özellikle birinci bölgede yaşandığını söyleyen kayak hocaları, "Her gün çarpma sonucu kayak kazaları yaşıyoruz. Çok korkuyoruz. Olası bir ölümden korkuyoruz" diyerek endişelerini dile getirdiler. Kayak hocaları, bu kişilerin pistlere girmemesi için jandarmanın önlem almasını da istediler. SÖ(FK/AAA)(FOTOĞRAFLI)