TÜRKİYE'nin önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Uludağ’da yağış olmaması nedeniyle kar kalınlığı 34 santimetreye kadar düştü. Yılbaşı nedeniyle yüzde 90’lara ulaşan rezervasyonda ise kar yağışının olmaması nedeniyle iptaller oldu. Otelciler pazartesi gününden itibaren yağışların başlaması ile birlikte talebin artmasını bekliyor.
Kayakseverlerin 'Beyaz cennet' olarak adlandırdıkları Uludağ’da kış sezonunun başlamasına rağmen beklenen yağışın olmaması yılbaşı öncesi tatilcilerin rezervasyon iptallerine neden oldu. Otel işletmecileri, tüm umutlarını pazartesi ve salı günü yağması beklenen kar yağışına bağlarken Güney Marmara Turizm ve Otelciler İşletmeciliği Başkanı Haluk Beceren, Noel Tatili nedeniyle şu anda Uludağ'a talebin iyi bir seviyede olduğunu belirtti. Kar kalınlığının düştüğünü ancak yine de kayak yapıldığını belirten Beceren, hafta başında beklenen karın yağmasıyla Uludağ'ın yeni yıla kalabalık ve coşkulu bir şekilde gireceğini ifade etti.
Uludağ'da yeterince karın yağmaması, saati 150 liradan eğitim veren kayak eğitmenlerinin, kayak ve kızak malzemeleri satanların işlerini de olumsuz yönde etkiledi.
Toplam 5 bin yatak kapasitesi bulunan Uludağ'da, 30'a yakın otel ve misafirhane bulunuyor.