TÜRKİYE'nin en önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'da, kar kalınlığı 85 santimden 45 santime düştü. Kayak yapmanın güçleştiği beyaz cennete önümüzdeki 5 gün içersinde de kar yağışı beklenmemesi, otel işletmecilerine 'Yılbaşı'nda rezervasyon iptali' endişesi yaşatıyor.
Kayakseverlerin 'Beyaz cennet' olarak tanımladıkları Uludağ, kayak sezonunu endişeli bir şekilde açtı. Geçen hafta 85 santim olarak ölçülen kar kalınlığı, yağışın durması nedeniyle 45 santime kadar düştü. Otellerin tamamına yakınının açıldığı Uludağ'da yeni yıl için paket program hazırlayan işletmeciler, yeni yılda kar yağmaması halinde yapılan rezervasyonların iptal edilmesinden endişe ediyor. Yeterince kar olmadığı için kayak yapmanın güç olduğu Uludağ'da önümüzdeki 5 gün boyunca kar yağışının beklenmediği, meteoroloji tarafından açıklandı.
Bu arada, kayak yapılan pistlerde tatilcilerin rast gele gezmeleri, hatıra fotoğrafı çektirmeleri, tehlike oluşturuyor. Kayak eğitmenleri, olası tehlikelere karşı pistlerden uzak durulmasını istedi.
Bursa'ya 35 kilometre uzaklıkta bulunan Uludağ'da, 1. ve 2. bölgelerde toplam 5 bin yatak kapasiteli, 31 otel ve misafirhane bulunuyor.