BURSA, () - BURSA ile Uludağ arasında sefer yapan teleferik, bayramın üçüncü günü arızalanınca Sarıalan bölgesinde saatlerce bekleyen 2 bine yakın kişi servis araçlarıyla kent merkezine indirildi. Vatandaşlar, olaya tepki gösterirken, Teleferik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İlker Cumbul, arızanın elektrik dalgalanmasından kaynaklandığını belirterek, bir daha sıkıntı yaşanmaması için önlem aldıklarını söyledi.
Olay, bayramın üçüncü günü saat 18.00 sıralarında Uludağ’ın Sarıalan bölgesinde yaşandı. Bayram tatili dolayısıyla aşırı sıcaktan kaçarak Uludağ’da serinlemek isteyen günübirlikçiler teleferik ile Bursa kent merkezinden Sarıalan bölgesine gitti. Yenilenen teleferikle Sarıalan’da gün boyu gezen vatandaşlar, geri dönmek için geldiklerinde teleferiğin arıza nedeniyle sefer yapamadığını öğrendi. Teleferik istasyonu önünde beklemeye başlayan vatandaşlar saatler geçmesine rağmen arıza giderilmeyince tepki gösterdiler. Bu arada çocuklar ve kadınlar havanın soğuması nedeniyle battaniyelere sarılarak bekleyişlerini sürdürdüler. Bölgeden kent merkezine teleferik dışında sefer yapan toplu taşıma aracı bulunmaması nedeniyle arızanın giderilmesini bekleyen vatandaşlardan rahatsızlananlar jandarma araçlarıyla aşağıya indirildi. Gece yarısına kadar süren bekleyişin ardından teleferik yetkilileri kent merkezinden 40'a yakın servis aracını getirerek, bekleyen vatandaşları Bursa kent merkezine indirdiler. Yaklaşık 6 saat teleferiğin gelmesini bekleyen vatandaşlar, cep telefonuyla çektikleri sıkıntıları görüntülediler.
ARIZA ELEKTRİK DALGALANMASINDAN KAYNAKLANDI
Bursa Teleferik A.Ş, Yönetim Kurulu Başkanı İlker Cumbul, bayramın birinci günü de aynı türden bir arıza nedeniyle bir buçuk saat süreyle sefer yapılamadığını belirterek, “Bayram süresince teleferik hattı yüzde 120 kapasite ile çalıştı. 20 bine yakın kişi teleferiği kullandı. Arıza elektrik dalgalanması nedeniyle sigortaların atmasından kaynaklandı. Sistem tam normale dönmeden sefer başlamıyor. Bu yüzden sıkıntı yaşandı. Dün sabahtan itibaren sistem normale döndü” dedi.
Aynı sıkıntının bir daha yaşanmaması için önlemler aldıklarını kaydeden Cumbul, “Jeneratörümüz var. Ancak, başka çözüm yolları da arıyoruz. Kış sezonuna girmeden bu tür sıkıntıların tamamını aşmak istiyoruz. Çünkü kışın Uludağ’a günde 35 bin kişi çıkacak” dedi.
Bursa ile Uludağ Oteller Bölgesi arasında sefer yapacak yeni teleferiğin Teferrüç-Kadıyayla-Sarıalan hattının açılışı 19 Haziran’da Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından yapılmıştı. 20 saniyede bir 8’er kişilik kabinlerle 12 dakikada Uludağ’a ulaşabilin teleferikte 82 gondol sefer yapıyor. Toplam 8.84 kilometre ile dünyanın en uzun hatlı teleferiklerinden biri olacak sistemin Oteller bölgesine ulaşması için de çalışmalar devam ediyor. Sistemle Teferrüç ile Oteller Bölgesi arası 22 dakikaya inecek.

FOTOĞRAFLI