BURSA, () - BURSA Uludağ Üniversitesi (UÜ) sokaklarda yaşanan korkuyu araştırma konusu yaptı. Uludağ Üniversitesi ve Bursa Emniyet Müdürlüğü'nün 'Korku sende, çare hepimizde' adlı projesi, kadın ve erkeklerin gündüz ya da gece sokakta veya seyahatte kendilerini ne kadar güvende hissettiklerini bilimsel olarak ortaya çıkaracak.
Uludağ Üniversitesi ile Bursa Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, elde edilen bulgular doğrultusunda Bursa Emniyet Müdürlüğü'nün suç önleyici tedbirleri uygulamasına olanak sağlayacak. Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde kadına yönelik şiddet araştırmaları yapan Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serpil Aytaç, yürüttüğü bilimsel araştırma projesiyle toplumdaki kadın ve erkeklerin suç korkularını araştırıp karşılaştıracak. Uludağ Üniversitesi'nin Bilimsel Araştırma Projeleri fonundan desteklenen projede, üçü polis üçü akademisyen olmak üzere toplam 6 araştırmacı görev yapacak.
Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Serpil Aytaç, bu çalışma ile Bursa ilinde her ilçe ve mahallede yaşayan, her yaş grubundaki kadın ve erkek vatandaşların sokakta, gündüz ya da karanlıkta tek başına yürürken, ya da seyahat ederken, ya da evde kendilerini ne kadar güvende hissettikleri sorgulanacak" dedi.
Ön hazırlıkları yapılan projenin yıl sonunda tamamlanması hedefleniyor.
(FK/COŞ) (FOTOĞRAFLI)