ULUDAĞ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek'in 'devlet üniversiteye yeterli desteği vermiyor' tepkisini, CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) taşıdı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yanıtlanmak üzere soru önergesi veren Tayan, "Türkiye'nin en önemli üniversitesinin içinde bulunduğu duruma ilgisizlik daha ne kadar sürecektir? Bu feryada hükümet ve Türkiye Büyük Millet Meclisi seyirci kalmamalı" dedi.
CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek'in basın toplantısıyla kamuoyuna duyurduğu üniversitenin deprem güçlendirmesinden, yeni bina yapımına, taşeron işçi tazminatlarından, tıp fakültesindeki yoğun bakım servisi eksikliğine kadar birçok konuda devletin yetersiz kaldığı açıklamalarını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sordu.
TBMM'ye soru önergesi veren Tayan, "Yüksek öğretimde ve sağlık hizmetlerinde başta Bursa olmak üzere bölgenin en büyük ihtiyacını karşılayan Uludağ Üniversitesi'nin içinde bulunduğu mali sıkıntı üniversiteyi çökme noktasına getirmiştir. Bu feryada hükümet ve Türkiye Büyük Millet Meclisi seyirci kalmamalı" diye konuştu.
BAŞBAKAN'A SORU
Tayan, Prof. Dr. Kamil Dilek'in sözlerini hatırlatarak, "Uludağ Üniversitesi'nin depreme karşı güçlendirme çalışmaları için 23 milyon TL gerekli iken 3 yılda sadece 3 milyon TL ödenmesini nasıl izah edersiniz? Gerekli olan 23 milyon TL devlet tarafından karşılanacak mıdır? Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü'ne danışılmadan her sene kontenjanın yüzde 7 oranında artırılmasının nedeni nedir? Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin yoğun bakım ünitesiyle ilgili sorunların çözümü konusunda çalışmalarınız olacak mı? Üniversitenin kapasitesinden fazla öğrenci alımı konusunda önümüzdeki yıllarda rektörlüğe danışmayı düşünüyor musunuz? Mahkeme kararı sonucu taşeron işçilere ödenmesi gereken 13 milyon TL konusunda Uludağ Üniversitesi'ne ek bütçe ayıracak mısınız? Türkiye'nin en önemli üniversitesinin içinde bulunduğu duruma ilgisizlik daha ne kadar sürecektir? Tıp Fakültesi'nde eğitim ve tedavi hizmetlerinin aksaması halkı zora sokmuştur. Durum acildir. Uludağ Üniversitesi'ne Başbakanlık Acil Yardım Fonu'ndan ek mali yardım göndermeyi düşünür müsünüz?" sorularını yöneltti.