Yavuz KUŞDEMİR/UŞAK, () - UŞAK'ın Ulubey İlçesi'nde, dünyanın ikinci büyüğü unvanına sahip Ulubey Kanyonu'nun tanıtımı için 9'uncu Ulubey Kanyon Kültür ve Turizm Festivali düzenlendi. Kaymakam Mehmet Aksu, kanyona 110 metrekare büyüklüğünde cam seyir terası yapılacağını söyledi.
Kanyona hakim seyir teraslarının bulunduğu Ulubey Çamlığı'nda 9'uncusu düzenlenen festivale Ulubey Kaymakamı Mehmet Aksu, CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, CHP Uşak İl Başkanı Bülent Horasan, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, İl Genel Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Nadi Sancar, Ulubey Belediye Başkanı CHP'li Ali Rıza Ada ve çok sayıda vatandaş katıldı.
CAM TERAS YAPILACAK
Kanyonun tanıtılması için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Kaymakamı Mehmet Aksu, "Orman ve Su İşleri Bakanlığı 119 hektarlık bir alanı milli park ilan etti. Şu anda Bakanlar Kurulu'na Ulubey Kanyonu'nun milli park ilan edilmesi ile ilgili taslak plan sunuldu. Bizlerde, Ulubey Kaymakamlığı 'Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı' olarak kanyon için 794 bin lira değerinde bir proje hazırladık. Eklentileri ile beraber bu projenin maliyeti 1.5 milyon lira olacak. Ulubey Kanyonu'na 110 metrekare büyüklüğünde bir cam teras yapılacak. Bunun yanına 170 metrekare büyüklüğünde bir sosyal tesis ve 8 bin metrekarelik bir alanda da peyzaj çalışması ile yeşil alan turizme kazandırılacak. Ulubey Kanyonu'nun tanıtımı konusunda Uşak ve Ulubey'de ki sivil toplum kuruluşlarının desteğini bekliyoruz" dedi.
BUNGALOV EVLER YAPILDI
Kanyona Hindistan'a özgü, tek katlı, genellikle tahtadan yapılmış ve verandayla çevrili bungalov evlerden yapıldığını belirten CHP'li Belediye Başkanı Ali Rıza Ada, "Ulubey Belediyesi olarak Zafer Kalkınma Ajansı'nın desteği ile kanyona 10 bungalov ev, bir sosyal tesis, bir spor tesisi yaptırdık. Festivalin açılışı ile birlikte bu yatırımı doğa tutkunu vatandaşların hizmetine açtık. Kaymakamlıkla birlikte kanyona camdan seyir terası yaptığımızda Uşak'ın ve Ulubey'in çehresi değişecek. Yapılacak yatırımlarla kanyona turist çekeceğimize inanıyoruz" diye konuştu.

YK(İÖ/BT) (FOTOĞRAFLI)