UŞAK'ın Ulubey İlçesi'nde bulunan Ulubey Kanyonu ile Blaundus Antik Kenti'nde incelemelerde bulunan Vali Seddar Yavuz, tarihi ve kültürel zenginliklerin turizme kazandırılacağını söyledi.
Uşak'ı ilçeleri, köyleri, sosyal ekonomik, tarihi ve turizme elverişli tüm imkanlarıyla en ayrıntılı bir şekilde tanıyıp avantajlı yönlerini en kısa sürede ortaya çıkarmayı hedeflediklerini ifade eden Vali Seddar Yavuz, kentin ekonomisi, sanayisi ile olduğu kadar tarihi ve kültürüyle, doğal ve turistik varlıklarıyla çok zengin bir il olduğunu kaydetti. Kent tarihinin milattan önce 4 binli yıllara kadar uzandığını dile getiren Yavuz, "Uşak'ın kültür zenginliğinin keşfedilmesi için çeşitli çalışmalar yapıldı. Bu çalışmalarla ilimizin değerlerinin yurt içinde ve yurt dışında daha iyi tanıtılması yönünde yeni girişimlerde bulunacağız. Çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış, Anadolu'daki pek çok ilimizde olduğu gibi Uşak'ta bu zenginliğin ortaya çıkarılmasında ve layıkıyla tanıtılmasında yeni fikirlere ve projelere açığız" dedi.
Kentin ulaşım konusunda ülkenin en elverişli illeri arasında yer aldığına dikkat çeken Vali Seddar Yavuz, "Ankara-İzmir devlet yolumuz, mevcut demiryolu ve projesi devam eden yüksek hızlı tren güzergahında yer almamız, kullanıma açık havaalanımızla erişimi ve ulaşımı kolay bir iliz. Şimdiye kadar ilimizin tanıtımı noktasında gelinen seviyeyi değerlendirip, daha iyi bir noktaya nasıl yükseliriz bunun araştırmasını yapıyoruz. Dünyanın en uzun ikinci kanyonunun bulunduğu Ulubey Kanyonu'nda ayrıca Blaundus antik kenti bir medeniyetin izlerini hala muhafaza ediyor. Buraları iç ve dış turizmin ziyaret noktaları yapma konusunda çalışma yapmak için harekete geçtik" diye konuştu.


(FOTOĞRAFLI)