BURSA'nın merkez Nilüfer İlçesi’ne bağlı Gölyazı Mahallesi, sonbahar ile birlikte etkileyici görünüme kavuştu. Uluabat Gölü kıyısında 2 bin 500 yıllık geçmişe sahip, Gölyazı Mahallesi, doğa meraklıları ve fotoğrafçıların vazgeçilmez mekanlarından biri özelliğini koruyor.
Mitolojide sanat, şiir ve müziğin tanrısı olan bilinen Apollon adına Anadolu'da kurulan kentlerden biri olan ve tarihte 'Apolyont' adıyla da bilinen Gölyazı, doğal güzellikleri ile dört mevsim yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. 1998 yılında Ramsar Uluslararası Sulak Alanlar Sözleşmesi kapsamında koruma altına alınan ve halen dünyada sadece 38 gölün sahip olduğu 'Yaşayan göl' unvanına sahip Uluabat Gölü, her yıl binlerce göçmen kuşa ev sahipliği yapıyor.
Bugünlerde sonbahar renklerine bürünen Uluabat gölü Kirmasti Çayı'ndan besleniyor. 13 bin 500 hektarlık alana sahip Uluabat Gölü’nde gün batımı ve doğuşunda seyrine doyum olmayan renk cümbüşü ortaya çıkıyor. Kirmasti Çayı’ndaki kirliliğin yanı sıra yapımına başlanan İstanbul-Bursa- İzmir Otoyolu nedeniyle kirlilik tehdidi altında bulunan Uluabat Gölü, tüm bunlara meydan okurcasına güzelliklerini korumaya devam ediyor.