Enver ALAS / İSTANBUL, () - ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Pendik Belediyesi tarafından Velibaba Mahallesi'nde yaptırılan Dolayoba Spor Kompleksi'nin açılış törenine katıldı. Bakan Elvan'ın yanı sıra, Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya ve vatandaşların hazır bulunduğu tören, mehter takımının konseriyle başladı. Konserin ardından konuşan Bakan Lütfi Elvan, geceli-gündüzlü çalışarak iş ürettiklerini belirterek, "Birileri bizim istikrarımızı ve huzurumuzu bozmaya çalışıyor. Türkiye'nin büyümesinden, gelişmesinden rahatsız olanlara 30 Mart'ta gereken cevap verilecektir" dedi. 

30 Mart yerel seçimlerinin çokpartili hayata geçiş sürecinden sonraki en önemli demokrasi sınavlarından biri olduğuna dikkat çeken Elvan, "Milli iradeden rahatsız olanlar artık başka yol ve yöntemlere başvurmaya başladılar. Çünkü sizlere güvenmiyorlar, sizlerle bütünleşemiyorlar. Türkiye'nin sorunlarını sorun olarak görmüyorlar. Onların hayalleri, düşünceleri vesayet altında bir Türkiye'dir" diye konuştu.

"BİZ MAZLUMUN VE EZİYET ÇEKENİN YANINDAYIZ"



Türkiye'nin geçmişte 1 milyar dolar borç alabilmek için kapı kapı dolaştığını ifade eden Bakan Elvan, "2000'li yıllarda IMF ne talimat verirse bizim ekonomiden sorumlu bakanımız o talimatı yapmak zorundaydı. Biz o dönemde hem ekonomik açıdan hem de siyasi açıdan ülkeyi yönetmiyorduk, birileri Türkiye'yi yönetiyordu. Biz iktidara geldik, milli iradenin sesi olduk, Milli iradenin sorunu neyse bizim sorunumuz oldu. Bizim diğer partilerden farkımız budur. Eğer siz milli iradenin iktidarıysanız elbette ki başarılı olacaksınız. 2000'lerde 1 milyar dolara muhtaç haldeyken, bugün biz yılda 2,5 milyar dolar Arakan'da, Somali'de, Filistin'deki kardeşlerimize, mazlumlara destek veriyoruz. Diğer partilerden farkımız, biz her zaman mazlumun ve eziyet çekenin yanındayız" şeklinde konuştu.

"BİRİLERİ PROJELERİMİZDEN RAHATSIZ OLUYOR"



Lütfi Elvan, bakanlığın ulaştırma yatırımları hakkında da bilgiler verdi. Ulaştırma alanında Türkiye'de çığır açan ve mega projelere imza atan bir iktidar olduklarının altını çizen Elvan, "Bugün 3. köprüden 3. havalimanına kadar, Marmaray'dan Kanal İstanbul'a varıncaya kadar birçok önemli projeyi hayata geçirmek isteyen bir iktidar var. İstanbul'u Ankara'ya hızlı trenle bağlamak isteyen, İstanbulumuzu Bursa üzerinden otoyoluyla İzmir'e bağlamak isteyen bir iktidar var. Birileri bu projelerden rahatsız oluyor" dedi.

ULAŞTIRMA YATIRIMLARINI ANLATTI



"Bir ilin, ilçenin, yörenin kalkınabilmesi için olmazsa olmazların başında ulaşım altyapısı gelir" diyen Elvan, "Eğer sizin iyi bir karayolu, demiryolu, denizyolu, havayolu altyapınız yoksa, o bölgenin kalkınması oldukça güçtür. Geçmişte hiç kullanılmayan ve 'buradan hiçbir şey olmaz" denilen Sabiha Gökçen Havalimanı'nı yıllık yaklaşık 18 milyon yolcu kullanıyor. Gelecekte Sabiha Gökçen Havalimanı daha gelişecek, büyüyecek. İstanbul-İzmir arası 3,5 saat olacak. Bir başka önemli projemiz ise İstanbul-Ankara arasındaki hızlı tren projesidir. İnşallah birkaç gün içerisinde test sürüşlerine başlayacağız. Pendik istasyonumuz da tamamlanıyor. Vatandaşlarımızın Ankara'ya, Eskişehir'e, Bursa'ya yüksek hızlı trenle ulaşma imkanı olacak. Şimdiden hayırlı olsun" ifadesini kullandı.



Lütfi Elvan, açılış kurdelesini kestikten sonra, spor kompleksini gezerek incelemelerde bulundu.

EA (CO)