Tolga YANIK/KONYA, () - KONYA'da süt makinesi imalatı yapan Serhat Akbay, ihracat bağlantıları için gittiği Ukrayna'da tanışıp aşık olduğu İngilizce öğretmeni Tatyana Kuzmich ile evlendi. Konya'da yapılan düğünde gelin Tatyana'nın yöresel kaşık oyununu oynaması dikkat çekti.
30 yaşındaki Serhat Akbay, 10 ay önce iş gezisi için gititği Ukrayna'da ortak arkadaşları aracılığıyla aynı yaştaki Tatyana Kuzmich ile tanıştı. Görüşmeye devam eden ve birbirlerine aşık olan çift, evlilik kararı aldı. Konya'da yaşamayı kabul eden Tatyana Kuzmcih ve Akbay dün akşam Hilton Otel'de yapılan düğünle dünya evine girdi.
Çift dansın ardından karşılıklı yöresel kaşık oyunu oynadı. Kaşıkları elinde tutmakla güçlük çektiği görülen Tatyana Kuzmich'in ise kaşık oyununu bir süre oynadı.
Çok heyecanlı olduğunu söyleyen Tatyana Kuzmich, "Hayatta verilen önemli kararlardan birisi evlilik. Sevdiklerimizi önünde olmak, mutluluk verici. Kaşık oyununu sadece Türk dizilerinde gördüm. Burada da ilk kez denedim. Çok zor. Çünkü ilk deneyimim. Mevlana Müzesi'ne Serhatla tanışmadan öncede geldim. Mevlana'yı çok seviyorum. Mesneviyi de okudum" dedi.
Mutlu olduklarını belirten Serhat Akbay, "10 ay önce iş gezisi için gittiğim Ukrayna'da ortak arkadaşlarımız vasıtasıyla tanıştık. Kısa bir süre önce evlilik kararı aldık. Beni tanımadan öncede Türkiye'ye karşı bir ilgili vardı. Burada yaşamayı kabul etti. Kendisi için bir sorun olmayacağını belirtti. Konya'da yaşayacağız. Buraya gelme kararı almakta hiçbir zorluk yaşamadı. Kendisi İngilizce öğretmeni. Burada da mesleğini yapacak." dedi.

FOTOĞRAFLI