Muhammet BAYRAM-Kürşat TERCANLI/ANKARA,() - ANKARA'da toplanan Alevi dernekleri ve sivil toplum örgütleri, İstanbul'da hayatını kaybeden Uğur Kurt'un ölümünü protesto etti. 

İstanbul Okmeydanı'nda yapılan izinsiz protestolara polisin müdahalesi esnasında çıkan olaylarda hayatını kaybeden Uğur Kurt'u anmak için Güven Park'ta toplanan Alevi dernekleri ortak basın açıklaması yaparak bir süre oturma eylemi yaptı. Yapılan protestoya CHP milletvekili İlhan Cihaner, HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkcü, Sanatçı Ferhat Tunç'un yanı sıra bazı sivil toplum örgütleri de destek verdi.

Grup adına yapılan basın açıklamasında, Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybedenlerin hepsinin Alevi olduğu belirtilirken; "Polis şiddeti ve kurşunları sonucunda Uğur Kurt öldürüldü. Alevi düşmanlığı cemevlerine kadar uzandı. Bu gidişat kabul edilemez. Yeter artık diyoruz. Alevilerin yoğun yaşadığı yerleşim yerlerine yönelik polis şiddeti arttırılmakta, Aleviler için yaşam koşulları zorlaştırılmaktadır. Bu adaletsizliğe yeter diyoruz" denildi. Yapılan basın açıklamasından sonra oturma eylemi yapan grup, daha sonra sloganlar eşliğinde dağıldı.

(BY) FOTOĞRAFLI