Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, () - İSTANBUL Okmeydanı'nda çıkan olaylar sırasında boynuna isabet eden kurşunla ölen Uğur Kurt için Antalya'da yürüyüş düzenlendi.
Alevi Bektaşi Federasyonu Antalya Bileşenleri ile Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından düzenlenen yürüyüşe yüzlerce kişi katıldı. Kazım Özalp Caddesi girişinden başlayan yürüyüşte 'Uğur Kurt ölümsüzdür katil devlet hesap verecek' ve 'Faşizme ölüm halka hürriyet' pankartları açıldı. Kurt'un ölümünden sorumlu olanların bulunması istenen yürüyüş Cumhuriyet Meydanı'nda sona ererken, burada basın açıklaması yapıldı.
'1 YILDA 9 CANIMIZ KATLEDİLDİ'
Grup adına açıklamayı okuyan Rıza Sözen, "Biz Aleviler olarak bu olayı 1600 yıldır yaşıyoruz. Egemenler tarafından yüzyıllardır saldırılara maruz kalıyoruz. Yüzyıllardır süren bu inkar, imha, asimilasyon, katliam mirasına ısrarla sahip çıkan AKP hükümeti ve onun güdümünde bulunan polis, saldırıya, şiddete, can almaya devam ediyor. Dün evlerimizi işaretleyenler, bizleri göçe zorlayanlar son 1 yılda 9 canımızı çeşitli yollarla katletmişlerdir" dedi.
'SALDIRIYI KABUL ETMİYORUZ'
Türkiye'deki siyasi ortamdan yararlanarak Alevi-Sünni çatışması yaratılmak istendiği görüşünü savunan Rıza Sözen, şunları söyledi:
"Kendi ülkemizin bize mezar olmaya başladığını ve bu kadar saldırıya karşı direnmeye ve bu zulme boyun eğmeyeceğimizi Alevi öğretisinin ışığında mücadele edeceğimizi tekrarlamak istiyoruz. İnanç merkezimize ve canımıza yapılan bu saldırıyı kabul edilemez buluyoruz. Cemevine yapılan bu müdahalenin inancımıza ve öğretimize yapıldığını bildirir ve bu saldırının faillerinin bulunmasının ve hesap sorulması hususunda takipçisi olacağımızı tüm kamuoyuna bildiriyoruz."
Basın açıklamasının ardından grup bir süre meydanda bekledikten sonra dağıldı.

ÖÖ(HA/ESM) (FOTOĞRAFLI)