SAMSUN'da Atatürkçü Düşünde Derneği tarafından düzenlenen panele katılan gazeteci yazar Uğur Dündar, "Tam manasıyla yasakçı, hatta zulüm yapan, baskıcı bir anlayışın yönettiği bir ülke haline geldik" dedi.
Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun Şubesi tarafından düzenlenen yeni yıl kahvaltısı ve panel Büyük Samsun Oteli’nde yapıldı. Yaklaşık 400 kişinin katıldığı panele gazeteci ve yazar Uğur Dündar ile Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel konuşmacı olarak katıldı. Gazeteci Yazar Uğur Dündar panelde yaptığı konuşmada Türkiye gündemine ilişkin açıklamalar yaptı. Hükümete yönelik eleştirilerde bulunan Dündar, son dönemlerde öylesine garip, inanılmaz olaylar yaşandığını belirterek, "Karşımızda bir iktidar var. 3 Y ile mücadele etme ididasıyla iş başına geldi. Yolsuzluk, yoksulluk, yasaklar. Yasaklar kalkmadığı gibi karşımızda Afrika'nın kabile devletini yönetenlerin bile gülecekleri yeni yeni yasaklar geldi. Yani öyle durumlarla karşılaşıyoruz ki Taksim taraflarında bir araya gelip 'Havalar nasıl sizin oralarda' diye sorduklarında şifreli konuşmayla hükümeti çalışamaz hale getirmek amacıyla kaos ortamı yaratmak suçundan 3 yıldan 36 yıla kadar hapisleri istenen bir örgüt karşımıza çıkarılabiliyor. Yasakçı zihniyet öyle bir noktaya geldi ki anayasanın güvence altına aldığı toplanma düşüncesini ifade özgürlüğü olarak ifade edebileceğim en doğal özgürlüklerin kullanılması bile suç olarak değerlendirilmeye başlandı. Tam manasıyla yasakçı hatta zulüm yapan, baskıcı bir anlayışın yönettiği bir ülke haline geldik" dedi.
İktidarın yasaklarla mücadelede sınıfta kaldığını söyleyen Dündar, "Yoksulluk aldı başını gitti. Pek çok yolsuzluk yapan kişiyi ortaya çıkardım. Osmanlı döneminin en büyük rüşvetçisi Rüstem Paşa'nın mal varlığına götürdüklerine baktığımızda bugün ortaya çıkan telaffuz edilen rakamlar karşısında devede kulak kaldığını görüyorsunuz. Muhteşem yüzyılın muhteşem götürücüsü bugün götürenlerin yanında devede kulak kalmış. Bu iktidar hakikaten 3 Y ile mücadele etti. Nedir bunlar Yasama, yürütme ve yargıdır" diye konuştu.