Mehmet ÇINAR/ ANTALYA, () - ANTALYA'da Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın idam edilişlerinin 42’nci yıldönümünde üç farklı yürüyüşle anıldı.
Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri Platformu, Türkiye Komünist Partisi (TKP) ve Türkiye Gençlik Birliği’nin (TGB) ayrı ayrı düzenlenen yürüyüşlerinde Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan anıldı. TKP’nin yürüyüşü Üçkapılar’dan Attalos Heykeli’ne kadar, TGB ve Emek ve Demokrasi Güçleri Platformu’nun yürüyüşü de Kapalıyol’dan Cumhuriyet Meydanı’na kadar sürdü. Hükümet aleyhine sloganların atıldığı yürüyüşlerde, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın fotoğrafları taşındı. Yapılan basın açıklamalarında ise Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın Mayıs 1972 tarihinde asılarak idam edildikleri hatırlatılarak, 'Ne onlar, ne de idamları için iki elini birden kaldıranlar unutuldu. Gencecik yaşlarında bağımsızlık ve eşitlik mücadelesinde kendilerini feda edenler de, emperyalizmin taşeronluğunu yaparak bu halkın çocuklarını idam sehpalarında katledenler de asla silinmedi gençliğin hafızasından' denildi.
'Üç Fidan'ın bugün özgürlük mücadelesinin simgesi olduğu da belirtilerek şöyle denildi: 'Bugün yas günü değil, Denizlerin bize miras bıraktığı mücadeleyi Haziran ruhuyla birleştirerek yükseltme günü.' Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan için saygı duruşunda da bulunulduğu yürüyüşler olaysız sona erdi.

MÇ (HA/RT) (FOTOĞRAFLI)