TÜRKİYE Yardım Sevenler Derneği (TYSD) Salihli Şubesi, derneğin 86'ncı kuruluş yıldönümünü düzenlenen geceyle kutladı.
Türkiye Yardım Sevenleri Derneği Salihli Şubesi, Bizim Ev Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen 86'ncı kuruluş yıldönümü programına, Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay'ın yanı sıra Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel ile dernek üyeleri ve davetliler katıldı. Programın açılış konuşmasını Türkiye Yardım Sevenler Derneği Salihli Şube Başkanı Ayşegül Erkan yaptı. Erkan "Türkiye Yardım Sevenler Derneği olarak 86'ncı Kuruluş yıldönümümüzü kutluyoruz. Biz, bu aileye katılalı ise 50 yıl oldu. Salihli Şubesi 1964 yılında Mücella Korel başkanlığında kuruldu. O yıllardan bugünlere derneğimiz kuruluş amacına uygun olarak çalışmalarına devam ediyor. Amacımız doğrultusunda elden ele, gönülden gönüle yıllarca bir çok ihtiyaç sahibine giysi, gıda yardımında bulunduk. İftar yemekleri ve fakir aylıkları verdik. Bazı okullarda öğrencilere kıyafet yardımı yaptık, sınıflar düzenledik ve üniversite öğrencilerine burslar verdik. Bu burslarımız da halen devam etmektedir. 1964 yılından bugüne kadar derneğimizin yönetim kurulunda görev almış tüm yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımıza teşekkürü bir borç biliriz" dedi.
Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay ise "Salihli, 1900'lü yıllarda nüfusu sadece 3 bin olan bir belediye iken, laik cumhuriyetle birlikte hemen hemen her alan atılım yaparak çok geniş bir bölgenin sosyal, ekonomik ve kültürel bir merkezi haline geldi. Bu, Salihli'nin hiç kimseyi ötekileştirmeyen, hoşgörülü insanları sayesinde oldu. Türkiye Yardım Sevenler Derneği gibi derneklerde Salihli'de önemli organizasyonlara imza atıyor. Hepinize teşekkür ediyorum" dedi.
Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yüksel'in de kısa bir konuşma yaptığı gece de Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay'a Türkiye Yardım Sevenler Derneği Salihli Şube Başkanı Ayşegül Erkan, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yüksel'e de Yönetim Kurulu Üyesi Serpil Akyol tarafından plaket takdim edildi. Programda TRT Sanatçıları da seslendirdikleri eserlerle geceye renk kattı.