KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi kuruluşlarından, İzmit Atık Yakma Değerlendirme A.Ş.'den (İzaydaş) geçen yıl emekliliğine 4 yıl kala işten çıkarılan Osman Boz, 6 aydır sürdürdüğü hukuk mücadelesi sonunda İş Mahkemesi'nde açtığı davayı kazandı. Mahkemenin kararının kesinleşmesini bekleyen Boz, twitter'daki adresinde siyasi eleştiriler içeren paylaşımları nedeniyle işten çıkarıldığını iddia etti.
İzaydaş'ta Pazarlama Müdürlüğü'nde 16 yıldır çalışan evli ve 2 çocuk babası Osman Boz, geçen yıl Gezi olaylarının ardından twitter'daki adresinden bazı paylaşımlarda bulundu. Kasım ayında da, kendisine bu paylaşımları gösterildi ve 'Pazarlama Müdürlüğü'nde yapılan yeni organizasyon çerçevesinde yer bulunamadığı' gerekçe gösterilen 1 Kasım 2013 tarihi itibarıyla iş akdi feshedildi. Emekliliğine 4 yıl kalan Osman Boz, kendisinin yüzüne karşı twitter'daki paylaşımlarından dolayı işten çıkarıldığı söylenmesine rağmen, resmi gerekçede başka sebep gösterildiğini belirterek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, ayrıca Başbakanlık İletişim Merkezi'ne mektuplar yazdı. Kocaeli İkinci İş Mahkemesi'ndede  işe iade davası açtı.
Mahkeme, Osman Boz'un işe iadesi için karar vermesine rağmen, İzaydaş A.Ş. avukatları bunu temyiz etti ve bu karar henüz kesinleşmedi. Osman Boz, Başbakanlık İletişim Merkezi'ne İzaydaş'tan gönderilen cevabi yazıda da gerekçe olarak Pazarlama Müdürlüğü'ndeki yeni düzenlemede kendisine yer olmadığının bildirildiğini belirterek şunları söyledi:
"Birileri benim kişisel twitter adresimdeki paylaşımları tek tek indirip bunlardan istediklerini art arda sıralayarak Büyükşehir Belediye Başkanı'nın önüne koymuşlar. O da talimat vermiş, İzaydaş iş akdimi feshetti. Ben kurulduğu 1997'den beri burada çalışıyorum. İzaydaş Türkiye'nin ilk ve halen en en büyük atık bertaraf tesisi. Ülkemizin her yerinden atık bulmaya çalışmakla geçen 16 yılın ardından, haksız bir şekilde iş ile ilgili olmayan nedenlerle işten atılmayı içime sindiremiyorum. Atılmamda şahsi facebook ve twitter sayfalarımı casus gibi takip edip hakkımda abartılı yanlış ve yönlendirici görüşlerle süslenmiş bir dosyayı hem AK Parti il yönetimine, hem Büyükşehir Belediye Başkanı’na sunmuşlar. Daha sonra da işten attılar." 
İzaydaş yetkilileri ise, konuyla ilgili olarak herhangi bir açıklama yapmazken,  Osman Boz ise hakkını aramak için sonuna kadar hukuk mücadelesini sürdüreceğini, işe iade için mahkemenin verdiği kararın temyiz sonucunu beklediğini söyledi.

MB(MB/AAA) (FOTOĞRAFLI)