Cevat DANIŞ/MUŞ, () - TWİTTER'DE  'Allah CC' adına hesap açan Matematik öğretmeni Ertan P., Muş Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakkında açılan davada 'dini değerleri alenen aşağılama' suçundan 15 ay hapis cezasına çarptırdı. Yargıtay'ın cezayı onaması halinde Ertan P. hem mesleğinden olacak hem de ceza evine girecek.
Kent merkezinde bi okulda görevli öğretmen Ertan P. hakkında şikayet üzerine  2 yıl önce Twitter'da 'Allah CC' adına hesap açtığı gerekçesiyle Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame düzenledi. Eleştiri veya inançsızlık çerçevesinde olmayan ve sadece aşağılama kastı bulunduğu belirtilen iddianamede, "Sanık söz konusu rumuzu ve yazışmaları kabul ettiğini ancak suçtan kurtulmak için kendisine ait bu hesabın başkaları tarafından hacklenmek suretiyle yazılmış yazılar da olabileceğini bildirdi. Bunun soyut ve mesnetsiz olduğu, dosya kapsamından da üzerine atılı suçun sabit olduğu anlaşılmıştır" denildi.
Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada öğretmen Ertan P., rumuzu başka bir kullanıcıdan hacklediğini, tweetlerle ilgisinin olmadığını iddia etti. Ertan P., bu rumuzla bir süre tweet attığını, kendisinden sonra da başkalarının hacklemiş olacağını ileri sürdü. Sanık avukatı Rumet Agit Özer, müvekkilinin hesabının hacklendiğini, bu nedenle hesabı başkalarının kullandığını savunarak, Ertan P.'nin beraat etmesini istedi. Mahkeme, öğretmen Ertan P.'yi halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama suçundan önce 8 ay, sonra suçun yayın yolu ile gerçekleştirilmesi ve birden fazla işlenmesi nedeniyle 15 aya mahkum etti. Mahkeme, sanığın yeniden suç işlemeyeceğine kanaat getiremediği gerekçesiyle hükmün açıklanmasını geri bırakmadı. Cezayı ertelemeyen mahkeme, sanığın memuriyet hakkından da yoksun bırakılmasına karar verdi ve dosya Yargıtay'a gönderildi.
Yargıtay kararı onarsa Ertan P. hem mesleğinden olacak, hem de ceza evine girecek. Öğretmen Ertan P. bu hareketinden dolayı sosyal medyada büyük hakaretlere uğradı.

CD(KS/SSA) (FOTOĞRAFLI)