ISPARTA'nın Yalvaç İlçesi'nde, belediyeye ait tuvaletin bakımını 24 yıldır üstlenen ve buradan kazandığı parayla oturduğu evi alan Murat Çelebi, tek birikimi olan evini Yalvaç Güçsüzlere Yardım Sağlık ve Eğitim Vakfı'na bağışladı.
Yalvaç'ta yalnız yaşayan 80 yaşındaki Murat Çelebi, gençliğinde kahvehane işletmeciliği yaparak ve simit satarak geçimini sağladı. 1985 yılında, 52 yaşındayken evlenen Çelebi, eşiyle anlaşamayınca boşandı. Kimsesi olmayan Murat Çelebi, 1989 yılında Isparta Huzurevi'ne yerleşti. Yaşamını burada sürdürmeye karar veren Çelebi, ortama alışamayınca aynı yıl dönemin Anavatan Partisi'nden Yalvaç Belediye Başkanı seçilen Tekin Bayram'dan yardım istedi.
Başkan Bayram bir gün sonra huzurevinden çıkararak Yalvaç'a getirdiği Murat Çelebi'ye, Çınaraltı Meydanı'ndaki belediyeye ait tuvaleti tahsis etti. Tuvaletin bakım ve temizliğini üstlenen Çelebi, doğduğu yere yeniden dönmenin sevinciyle işine dört elle sarıldı. Murat Çelebi, tuvaletin girişini çiçek bahçesine dönüştürdü, içini de yapay çiçeklerle süsledi. Vatandaşların verdiği bahşişlerle yaşamını sürdürmeye başlayan Çelebi, buradan kazandığı parayla 12 Temmuz 2005'te, Çarşı Mahallesi'nde 5 katlı apartmanın giriş katındaki daireyi 17 bin 750 TL'ye satın aldı.
Tuvalet bakımı yaparak geçimini sağlayan Çelebi, şimdi hayattaki tek birikimi olan oturduğu apartman dairesini Yalvaç Güçsüzlere Yardım Sağlık ve Eğitim Vakfı'na bağışladı. Her sabah 08.00'de işbaşı yapan ve günlük temizliğin yanı sıra gerekli hallerde bakım ve onarım da yaptığını anlatan Çelebi, 24 yıldır ara vermeden yaptığı işinden memnun olduğunu kaydetti.
YEMEKLER VAKIFTAN
Öğle ve akşam yemeklerinin Yalvaç Güçsüzlere Yardım Sağlık ve Eğitim Vakfı'ndan karşılandığını anlatan Çelebi, "Artık hayatta sayılı günlerimin kaldığını düşünüyorum. Yıllardır, vakıf bana yemek veriyor. Bir giderim olmadığı için verilen bahşişleri biriktirdim ve oturduğum evi aldım. Hayatta kimsem yok. Bu nedenle evimi, bana yıllardır yemek veren vakfa bağışladım. Evin devir işlemlerini yaptım. Ölünceye kadar burada oturacağım ve işime devam edeceğim" dedi.
POSTAYLA GELEN VASİYET
Yalvaç'ta Demokrat Parti'den belediye başkanlığını sürdüren Tekin Bayram, Murat Çelebi'nin örnek bir davranış sergilediğini söyledi. Murat Çelebi'yi isteği üzerine kaldığı huzurevinden alarak Yalvaç'a getirdiğini hatırlatan Başkan Bayram, o dönem belediye meclisinde durumu iyi olmayan kişilere tuvaletlerin tahsis edilmesi yönünde karar alındığını söyledi. Yalvaç'ta tuvaleti kullananlardan para istenmediğini ancak isteyenin bahşiş bıraktığını belirten Başkan Bayram, "Murat Çelebi, buradan kazandığı parayla daire alarak oraya yerleşti. Bir gün postayla evrak geldi. Açtığımda, Murat Çelebi'nin noterden yaptırdığı vasiyetnamesiyle karşılaştım. Evini vakfa bağışladığını belirtmiş. Çok duygulandım" diye konuştu.