Yaralanan minik Şerife, Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Yanık ünitesi sorumlusu Prof. Dr. Mustafa Turan, "O suyu bulamayıp kendini söndüremeseydi şu anda hayatta olmayabilirdi" dedi.


Sinop'un Boyabat İlçesi'nde oturan Sultan ve Azim Tüysüz çiftinin 4 çocuğundan 2'ncisi olan Şerife, geçen ay, evde yanlız olduğu bir sırada, elinde oynadığı çakmağı sobanın üzerine düşürdü. Şerife, yanan sobanın üzerindeki çakmağı eliyle almak istedi. Bu sırada çakmağın patlaması nedeniyle Tüysüz'ün üzerindeki elbiseler alev aldı. Panik yaşayan Şerife, odada bulunan sürahiyi fark ederek içindeki suyu üzerine döküp alevleri söndürdü.

Bu sırada 14 yaşındaki Sezai Tüysüz okuldan gelerek, göğsü ve kollarında yanıklar oluşan kız kardeşini evlerinin yakınındaki 75'inci Yıl Devlet Hastanesi'ne götürdü. Şerife Tüysüz, burada yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Yanık ünitesinde tedaviye alınan Şerife Tüysüz'ün sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

'HAYATTA OLMAYABİLİRDİ'

Başından geçen talihsiz olayı anlatan Şerife Tüysüz, üzerine su dökerek kurtulduğunu söyledi.

Yanık ünitesi sorumlusu Prof. Dr. Mustafa Turan ise Şerife'nin hastaneye geldiğininde durumunun ağır olduğunu belirterek, "Şerife komaya yakın bir durumda bize geldi. Vücudunun yüzde 30'unda 2'nci ve 3'üncü derece yanıklar mevcuttu. İlk 10 gün özellikle çok kritik geçti. Hayati tehlikesi mevcuttu. Gelir gelmez hızlıca tedavilerine başladık. Şu anda taburcu olma aşamasına kadar getirdik. Şerife sobanın üzerine düşen çakmağı almaya çalışırken yanmış. Çocuk ortamda tek başınaymış. Suyla kendi kendini söndürmüş. Belki o suyu bulamayıp kendini söndüremeseydi şu anda hayatta olmayabilirdi. O yüzden bu çakmak ve soba konusunda çocukların korunması ve bu konuda daha dikkatli olunması gerektiğinin toplumsal açıdan önemli olduğunu düşünüyoruz" dedi.