DİYARBAKIR'da KCK davasında tutuklu yargılanan ve Anayasa Mahkemesi'ne yapılan başvuruyla tahliye yolu açılan BDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım'ın Mardin Tabip Odası Başkanı olan eşi Kamiran Yıldırım, bu karardan sonra üniversite okuyan çocuklarının koşa koşa kente geldiğini belirterek, "Gülser hanımı dışarıda görene kadar içim rahat etmeyecek. Çünkü, son dönemde yaşananları biliyorsunuz. Bugün açık görüşümüz var, belki onu da alıp cezaevinden çıkabiliriz" dedi.
Anayasa Mahkemesi'nin yapılan başvurulara dün olumlu yanıt vermesi ile tahliye yolu açılan BDP'nin tutuklu Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım ve Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan için, avukatları bugün yargılandıkları mahkemeye tahliye başvuruları yaptı.
Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen KCK Mardin davasında 14 Şubat 2010 tarihinden beri tutuklu yargılanan Gülser Yıldırım'ın eşi Mardin Tabip Odası Başkanı Kamiran Ylıdırım, AYM'nin kararını muhabirine değerlendirdi. Yıldırım, eşi Gülser Yıldırım'ı dışarıda görene kadar son dönemde yaşananlardan dolayı içlerinin rahat etmeyeceğini söyledi. Yıldırım, Diyarbakır'daki mahkemelerin AYM'nin daha önce verdiği Balbay kararına rağmen direnmelerini eleştirerek, şöyle dedi:
"İnsanın mantığının almadığı bir şey. Gerçekten bu ülkeye zarar vermek isterseniz ancak böyle bir karar ile zarar verebilirsiniz. Hukuk ve adalet sonuçta bir ülkeyi ve sistemi ayakta tutmak için bulunan şeylerdir. Ama Diyarbakır mahkemeleri farklı işliyor. Gerçekten farklı işliyor. İnsanlarla ilişkilerimizde zorlanıyoruz. İnsanlar zaman zaman bizi suçluyorlar. 'Neden bir şey yapmıyorsunuz, ilgilenmiyorsunuz' diye duygusal tepkilere bile dönüşüyor. Çünkü mahkemenin kararlarını anlamlandıramıyorlar. Biz de anlam veremiyoruz, gerçekten halen veremiyoruz. Ceza alsa bile ki milletvekili olmuş nereye kaçacak. İki yıldır dosyaya bir tek delil sunulmadığı halde sürekli uzatılıyor. Bir nevi cezalandırılıyor. Mahkeme değil aslında. Artık mahkumiyet gibi bir şeye dönüştürüldü. O açıdan böyle olunca hani hukuk, kanun vesaire gibi kavramlar başka bir şeye dönüşmüş. Bir tavrı dönüşmüş. Şu anda Anayasa Mahkemesi'nin bu insanları bir siyasi tavır ile bu insanları bırakmaya karar verdiği gibi bir duygu yaşıyoruz."
"ÇOCUKLARIM KOŞA KOŞA EVE GELDİLER"
Anayasa Mahkemesi'nin dün akşam verdiği karardan sonra Mersin ve Malatya'da üniversite okuyan çocuklarının koşa koşa eve geldiğini söyleyen Dr. Kamiran Yıldırım, "Şu anda çocuklar evde toplanmış, üniversitedekiler koşa koşa eve geldiler. Anneleri bu kez çıkar gibi bir umutları var. Çocuklar bir an önce annelerini dışarıda görmek istiyorlar. Tahamülleri kalmadı. Çok uzun bir süre ve haksız olarak kendilerinin de anlamlandıramadığı gerekçelerle içerde tutuluyor anneleri. Bu hepimizin duygusunu kırıyor gerçekten. Ama her şeye rağmen çıkacak olması hepimizi sevindiriyor" dedi.
BUGÜN AÇIK GÖRÜŞE GİDİYORUZ, ONUDA ALIP ÇIKMAK İSTİYORUZ"
Yıldırım, yılbaşı nedeniyle kendilerine verilen 1 saatlik açık görüş için bugün Mardin Cezaevi'ne çocukları ile gideceğini belirtirek, "Diyarbakır'daki mahkemenin elinde işi geciktirmek için tek bahane kararı Pazartesi'ye bırakmak kaldı. Bugün bırakırlarsa gidip cezaevinden alacağız. Bugün açık görüşümüzü yapacağı ve bırakırlarsa onu da alıp cezaevinden çıkacağız"dedi.