SİİRT'in Tillo İlçesi'nin tutuklu Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Mesut Menduhoğlu, Başkanvekili Cemal Erken ve 8 belediye meclisi üyesi görevlerinden istifa etti.
AK Parti Tillo İlçe Başkanı Şaban Durgun, 30 Mart yerel seçimlerinde AK Parti ve Saadet Partisi ilçe belediye başkan adayları ve yakınları arasında çıkan kavgada Saadet Partisi adayı Behmen Aydın'ın ölümünden sonra Belediye Başkanı seçilen Memduhoğlu'nun tutuklu bulunduğu cezaevinden istifa ettiğini söyledi. Başkan Durgun, şöyle dedi:
"30 Mart yerel seçimlerinden birkaç gün sonra AK Parti ve SP ilçe belediye başkan adayları ve yakınları arasında çıkan kavgada SP Belediye Başkan adayı Behmen Aydın hayatını kaybetmişti. Yaklaşık 4 aydır cezaevinde tutuklu bulunan Tillo İlçe Belediye Başkanı Mesut Menduhoğlu, istifa ettiğini bildiren bir dilekçe gönderdi. Vekaleten belediye başkanı olan Cemal Erkan ve 8 meclis üyesi de istifalarına ilişkin dilekçelerini ilgili makamlara sundu. İlim irfan yurdu Tillo'da yerel seçimlerden sonra yaşanan bu olay, hepimizi derinden üzmüştü. İlimdeki kanaat önderleri ve büyüklerimizin araya girmesiyle bir sulh kararı alındı. İlk adım da istifa ile başladı. Önümüzdeki günlerde taraflar bir araya getirilerek barıştırılacak. Amacımız, akraba olan iki taraf arasındaki husumeti ortadan kaldırmaktır."
SEÇİM YENİDEN YAPILACAK
Menduhoğlu ve 8 meclis üyesinin istifasından sonra ilçede yeniden seçim yapılacağını ifade eden Durgun, şöyle dedi:
"Belediye başkanı, belediye başkanvekili ve 8 meclis üyesinin istifasıyla başkanlık düşüyor. Muhtemelen Yüksek Seçim Kurulu karar alarak 60 gün sonra seçime gidilecek. Amacımız başkanlığı karşı tarafa bırakarak her iki aile arasındaki sulhu sağlamaktır."
30 Mart yerel seçimler sonrası çıkan kavgada, Saadet Partisi Belediye Başkan Behmen Aydın hayatını kaybetmiş yaklaşık 20 kişi de yaralanmıştı. Olayla ilgili tutuklanan ve aralarında AK Parti'den Tillo Belediye Başkanı seçilen Memduhoğlu'nun da bulunduğu 5 kişinin yargılanmasına devam ediliyor.

FOTOĞRAFLI