Hasan POLAT / ANKARA, () - TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş., Pakistan F-16 modernizasyon programı kapsamındaki son dört uçağı düzenlediği tören ile Pakistan Hava Kuvvetleri'ne teslim etti.

2009 yılında TUSAŞ ile Pakistan Savunma Bakanlığı arasında imzalanan bir sözleşme ile yürürlüğe giren program kapsamında, Pakistan Hava Kuvvetlerine ait 41 adet F-16 uçağının TUSAŞ tesislerinde aviyonik ve yapısal modernizasyonu gerçekleştirildi. Yapılan modernizasyon çalışmalarının yanında TUSAŞ, Pakistan Hava Kuvvetleri personeline sınıf ve iş başı eğitimleri de vererek Pakistan Hava Kuvvetleri'nin teknik kabiliyet kazanmasına da katkıda bulundu.

TUSAŞ'ın Ankara, Kazan'daki tesislerinde gerçekleştirilen törene aralarında Pakistan Hava Kuvvetleri Kurmay Başkan Yardımcısı Korg. Sohail Aman, Pakistan Büyükelçisi Muhammed Haroon Shaukat, Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korg. Mehmet Şanver, SSM Sistem Projeleri ve Lojistik Müsteşar Yardımcısı Dr. Faruk Özlü, TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Kaya, TSKGV Genel Müdür Yardımcısı Atilla Gürdere ve TUSAŞ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı'nın da bulunduğu birçok üst düzey yetkili katıldı.

Gerçekleştirilen modernizasyon çalışmaları kalitesi ve hedeflerini yakalaması ile Pakistan Hava Kuvvetleri tarafından en üst seviyede beğeni ve takdir görmüş, Türkiye ile Pakistan arasında emsal teşkil edecek bir işbirliği sergilenmiştir. TUSAŞ'ın savunma ve havacılık alanlarında, uluslararası platformda kabul gören başarılarına bir yenisinin daha eklenmesinin yanı sıra, gelecekte TUSAŞ ile Pakistan Hava Kuvvetleri arasındaki işbirliği ve geliştirilecek yeni projeler açısından da önem taşıdığı belirtildi.

FOTOGRAFLI