TÜRKİYE Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) başkanlığına aday olan Emin Çakmak, turizm ticaret odası kurmayı ve Türkiye'nin 2023 yılında dünyanın ilk 3 turizm destinasyonu arasında yer almasını hedeflediklerini söyledi.
Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı da olan Emin Çakmak, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde 1 Aralık'ta düzenlenecek olan TÜRSAB'ın 21'inci Olağan Genel Kurulu'da, başkanlığa aday olduğunu anımsattı. Başkan seçilmek için bir yıldır örgütlenme çalışması yaptığını anlatan Çakmak, "Hedefim turizm camiasını ve sektörünü tek çatı altında toplayarak, turizm ticaret odası kurmak" dedi.
TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy'un 8 dönem başkanlık yaptığını ve son 2 dönemde de karşısına aday çıkmadan Genel Kurul'da başkan seçildiğini hatırlatan Çakmak, 'Güçlü turizm güçlü Türkiye için' sloganıyla yürüttüğü örgütlenme çalışmalarında 25 bin kilometre yol kat ettiğini, 81 il, 50 ilçede 4700 delegeyle görüştüğünü kaydetti.
2023 'TE 100 MİLYON TURİST
Başkan seçilmesi halinde turizm ticaret odasının kurulmasını da içeren 5 büyük hedefinin olduğunu dile getiren Emin Çakmak, "2023 yılında, 100 milyon ziyaretçi turist sayısıyla 100 milyar dolar turizm geliri elde etmeyi hedefliyorum" diye konuştu.
Türkiye'nin her bölgesinde alternatif turizm alanları oluşturmayı planladıklarını, bu alanların doğru pazarlama yöntemiyle markalaşmasını sağlayacaklarını anlatan Çakmak, otel, acente, rehber, kara ve hava yolu taşımacıları, restoranların temsilcilerini tek çatı altında toplayarak, 2023 yılında Türkiye'nin dünyanın ilk 3 turizm destinasyonu arasında yer almasını hedeflediklerini belirtti.
Çakmak, seçim beyannamesinde 85 proje bulunduğunu, başkan seçilmesi halinde bu projelerini hayata geçireceğini ifade etti. TÜRSAB'ın 7 bin 600 delegesi olduğunu aktaran Emin Çakmak, delegelere demokratik hakları olan seçimlere katılıp oy kullanmaları çağrısında bulundu.